vineri, septembrie 21, 2007

Mirciulica - "catalizatorul" monedei nationale



Trece, nu trece...Motiunea PSD a obosit pe toata lumea. Paradoxal, a doua mare initiativa PSD (dupa suspendare) il face pe Mircea Geoana tot mai mic si pe Tariceanu aproape invizibil. In talkshow-uri se numara voturile, se fac permutari, se discuta despre negocierile de dimineata, la pranz, seara si in miez de noapte, marii analisti atotstiutori prorocesc premieri si, in tot acest timp, leul pica. Politichie romaneasca de bodega si televizor...Dar, totusi...



Atunci cand afli de la un sef de banca ca un procent ametitor din populatia activa este indatorat la banci, ca foarte multe credite sunt in euro si o amarata de motiune de cenzura, extrem de prost scrisa, probabil de un pesedist sau un colectiv de pesedisti obositi la minte, da dureri de cap multor romani , atunci totul devine o mare problema.


Initial, n-am dat crezare. Dar un lucru este cert: Leul a slabit. Brusc si neasteptat. Si nu intelegeam de ce un coleg, extrem de bine pus la punct cu toata aceasta lume economico- financiar- bancara..ma intreaba de cateva ori pe zi: trece sau nu trece? Pica sau nu pica Guvernul? Colegul respectiv mi-a dat de inteles ca incertitudinea politica are legatura cu deprecierea leului..dar am zis ca nu se poateeee....


Eeee, uite ca se poate! In seara asta deschid Gandul. Ziar serios. Aceeasi stire:



Moţiunea PSD slăbeşte leul

22 SEPTEMBRIE 2007


Cursul oficial anunţat ieri de Banca Naţională a României a depăşit pragul de 3,4 lei/euro, situându-se la cel mai înalt nivel din ultimele şapte luni şi jumătate.
Referinţa anunţată de BNR vineri a fost de 3,4026 lei/euro, moneda naţională înregistrând o depreciere de 2,93 bani faţă de nivelul din ziua anterioară.
Dealerii explică deprecierea monedei naţionale prin sentimentul negativ pe care investitorii îl au faţă de indicatorii fundamentali ai economiei româneşti, catalizatorul care a determinat scăderea de joi fiind temerile legate de posibilele alegeri anticipate, care ar putea fi generate în urma depunerii moţiunii de cenzură de către PSD, eveniment anunţat pentru săptămâna viitoare.
O cotaţie mai ridicată decât cea de vineri a fost anunţată de BNR pe 31 ianuarie, rata fiind de 3,4086 lei/euro. (E.C.)




Si, tot acelasi ziar, mai da o informatie. Interesanta. Dupa Vasile Blaga, Theodor Stolojan, in carti pentru Palatul Victoria intra Mugur Isarescu. Longevivul guvernator BNR cu un CV extrem de interesaaaant, fost premier al Romaniei, fost candidat la Presedintie...Un personaj care, in 2000, mai intai, si-a intrebat tatal daca-l lasa sa candideze la Presedintie. L-a lasat, si a candidat. Si Constantin Mugurel Isarescu n-a intrat in turul 2. A obtinut in primul tur doar 9,54% din voturile romanilor.


Oricum, nu Mugurel e aici problema. Ci Mirciulica...Mirciulica- "catalizatorul"...Mirciulica, cel care a reusit sa deprecieze si moneda nationala. Ce ziceti, sa-i multumim?

miercuri, septembrie 05, 2007

Nu, n-am murit...Inca!

Am muncit. Si, mai nou, mi-am gasit o noua pasiune. Bolnavicioasa, de-a dreptul. Ma afund, ma scufund, ma infund, patrund, calculez si navighez in diabolica piata imobiliara din Romania. Dar, nu cedez asa usor! Incerc sa caut un apartament. 2 camere, la un pret civilizat si nu pe campurile de la marginea Bucurestiului. Mai pe romaneste, nu la mama dracului.


Oferte sunt, e adevarat. Cele bune, la preturi intergalactice. Cele rele, in papusoi. Asa ca, nu-mi ramane decat sa ma lupt in continuare. Cu site-urile, care una afiseaza si alta realitatea arata. Cu agentii neseriosi, cu cei seriosi dar care cred, ca in timpul liber, mai sparg si niste banci... Cu barosanii- adica "dezvoltatorii"- care iau banii pentru un amarat de apartament, intr-un asa-zis complex rezidential si, apoi, uita sa mai ridice blocul. Sau, daca-l ridica, il ridica de mantuiala. Sau, daca nu-l ridica de mantuiala, il deseneaza si aduna prost pe hartie...Si, in loc de metri patrati, gasesti centimetri patrati la fata locului...Sau, sau...sau...

Sau ne luptam in continuare.... Ne luptam cu piata imobiliara din Romania, care salta anormal si exponential preturile, de parca am vedea pe geam nu tiganiile din cartiere, ci ditamai Empire State Buildingul.


Ne luptam cu "cel mai de succes" si "cel mai banos" segment al economiei de piata romanesti. Si, cel mai putin lipsit de imaginatie."Obor Towers", "Paradis Residence", "Stella Residence", "Ilioara Residence","My dream residence", "Sunny Side Residence", "Sema(natoarea) Park", "Monte Carlo Palace", "Mackenzie Residence", "Mayer Residence","Gura Siriului Residence", "Dacia Residence", "Giurgiului Residence", "Sabinelor Residence", "Phoenix Straulesti", "Cartierul Latin", "Cismigiu Residence", "Dana Nord", "Dolce Vita", "Atlantis Residence", "Unirii Heaven", " Mall Vitan Bell", "Adelaide Residence", "Confort Residence", "Drumul Taberei- Prelungirea Ghencea Residence", "Weast Pearl Residence 2", "Stefan cel Mare Residence", Central...West sau Confort Park... si.....si...ghiciti? Ce mai lipsea??? Daaaa.....yes, of course- ca sa-l citam pe marele ministru de externe in viata, care sta in Cartierul Francez... "Jilava Rezidential" sau "Traian Apartments" ?
Care halucinant "residence" credeti ca e mai avantajos...oare?
P.S. Va recomand ultima postare a lui Vlad. Un om care scrie senzational..