vineri, noiembrie 30, 2007

Doi oameni care au facut istorie

Am putea spune ca Mihail Sergheevici Gorbaciov a schimbat lumea. Si ca 10 ani, atat cat a condus, Ion Iliescu a schimbat cate ceva in Romania.
Cei doi s-au reintalnit acum cateva zile, la Budapesta, la Forumul Politic Mondial. Doi vechi amici. Aceeasi zodie- Pesti. Doi oameni politici care sunt despartiti, culmea, de un an si-o zi. Altfel, s-ar fi nascut, in mod paradoxal, in acelasi timp. Gorbaciov este mai mic cu un an si o zi decat Ion Iliescu. Nu vorbeste nicio alta limba straina. Daca nu stii rusa, nu prea ai cum si ce sa discuti cu Gorbaciov. E si normal, pana la urma...Este un fost conducător al Uniunii Sovietice din '85 pana in '91, un celebru personaj a carui reforma a dus la incheierea Razboiului Rece, un om care in '85 a inventat perestroika si, in '88, glasnostul. Este figura politica ce a pus capat monopolului politic al Partidului Comunist al URSS , omul care a permis reunificarea Germaniei si cel care, in 1990, a primit Premiul Nobel pentru Pace. Pe 15 martie 1990 a fost ales primul Presedinte executiv al URSS, remember? E adevarat, a fost candidat unic. Dar, la fel de adevarat, e ca acest om a facut istorie...

Acum, Gorby are mai multe fundatii. Gorby.ru, Mikhailgorbachev.org si multe altele. Este foarte activ, consultat in probleme ce tin politica la nivel inalt, este extrem de bine apreciat in Occident si nu foarte bine in Rusia. Pentru ca, in tara-mama, majoritatea populatiei il gaseste vinovat pentru disoluţia URSS, pentru criza economică ce a urmat dizolvarii si, pana la urma, de pierderea statutului de supraputere.

This is Gorby. History and his friends...

miercuri, noiembrie 28, 2007

Ce părere aveţi despre Vasile Puşcaş?

Anca a postat pe blogul ei o declaraţie a ardeleanului.

Vasile Puscas:PSD nu mai este perceput ca partid de opozitie in strainatate

Deputatul Vasile Puscas spune ca, dupa alegerile de duminica, PSD nu mai este perceput in strainatate ca partid de opozitie, cauzele fiind lipsa unui mesaj social-democrat autentic si „schizofrenia“ de pe scena politica româneasca. Fostul negociator-sef in relatia cu UE s-a referit la faptul ca presa straina a consemnat ca alegerile au fost câstigate de Partidul Democrat, catalogat „de opozitie“, urmat de PSD, catalogat „ex-comunist“. In plus, s-a ajuns la situatia ca in România sa fie o guvernare de centru-dreapta si o opozitie de centru-dreapta, fara ca PSD sa fie perceput ca un partid viabil. „PSD n-a reusit sa-si prezinte in exterior identitatea de partid de stânga, social-democrat, din cauza pendularii intre PD si PNL. Toate tacticile din 2007 au dus la concluzia asta“, afirma Puscas. Acesta spune ca solutia este formularea unui mesaj social-democrat de catre persoane credibile. Fortele de stânga din Ungaria au fost percepute drept „fostii comunisti“ pâna in 1994, dupa care s-a trecut la sintagma „social-democrati“.

Eu vă întreb atât: Ce părere aveţi despre ardelean?

marți, noiembrie 27, 2007

Ce se va intampla in PSD?

Asadar, va propun o dezbatere. Sincera, asa cum sunt toate pe blogul acesta. O dezbatere despre situatia din PSD. Fara invective, pentru ca voi sterge astfel de comentarii...O discutie despre ce se intampla, cu adevarat, in PSD. Mai are Mircea Geoana sanse sa stea la sefia partidului? Va fi sau nu Congres extraordinar? Cine trebuie sa isi asume, daca cineva isi va asuma vreodata, esecul pentru cel mai slab scor electoral din istoria partidului? Sunt o victorie rezultatele de la alegerile pentru Parlamentul European ? Reuseste PSD sa intre sau nu la guvernare ? Sau vor incheia cu PNL doar un protocol de sustinere parlamentara? Mai spera ei la PD? Se mai frig cu Traian Basescu?

Ce credeti, ce sperati, ce va place, ce nu va place, pe cine nu mai suportati, pe cine nu mai vreti sa vedeti, pe cine vreti, pe cine nu mai vreti sa auziti...ce ar trebui PSD sa faca? Toate raspunsurile pe tema aceasta le astept...Cu interes.

P.S. Ciutacu esti in urma rau cu evenimentele...

luni, noiembrie 26, 2007

Poate a contat. Sau poate nu?

70% din populatia cu drept de vot a acestei tari n-a votat. Le este sila, ii doare timpanul numai cand aud decibeli de politruc, nu mai suporta sa-i vada, sa-i miroasa, sa-i atinga, sa-i observe, sa constate. Pur si simplu refuza. Masa tacuta si scarbita de politicienii Romaniei a dat, pe 25 noiembrie 2007, un semnal.

Poate a contat. Sau poate NU?

Ma uitam, spre exemplu, dupa exit pool-uri, la Mircea Geoana. Zambet laaaarg. Canadiana rosie. Vin fiert. Bucurie. Party. De-a dreptul, naucitor. Flancat de Vanghelie si Dragnea, numai Geoana- Mircea Geoana- cred ca se poate bucura, in mod sincer....Si numai el poate arunca, cu o viteza de invidiat, atatea zeci si zeci si zeci de cuvinte goale, in prime-time, cu un patos demult fumat...
Oare creierul lui Mircea Geoana nu poate procesa faptul ca PSD are acum cel mai mic scor obtinut vreodata in alegeri? A adus partidul in jurul a 20% in 3 ani. O adevarata victorie pentru un partid ca PSD! Cred ca numai lui Geoana putea sa-i iasa asta. Si 20% - cu chiu, cu vai. Noroc cu pensionarii si cu cativa baroneti harnici pe ici, pe colo...
Sau chiar puterea i-a luat mintile? Visul de a fi premier, ministru de externe, ce-o fi acolo, numai el sa fie si sa aiba liniste in partid- l-au determinat sa transforme un usturator esec al PSD intr-o tribuna ce se sfarama sub greutatea atator lideri fara nicio greutate, fara nicio substanta? Un podium ce paraie, intr-un moment de maxima audienta, sub formele fara fond..



Boc saracul se bucura si el de victorie. O victorie ce nu i-a apartinut niciodata. Si nici n-o sa-i apartina. Pentru ca si el poate, la un moment dat- nu se stie cand, va realiza ca traieste, respira, supravietuieste atat timp cat va vrea Traian Basescu. Daca era sa fie victorie, oare de ce Vasile Blaga a racnit toata ziua in sediul PD? Oare de ce a stat tot timpul in videoconferinte? Oare de ce au primit, ieri, toti cate o palma de la mai marele lor sef de partid si de stat?
Pentru ca sunt buni? Pentru ca au castigat prin propriile forte? Sa fim seriosi... Boc vrea, cu o indarjire slugarnica, sa dea penibilului din ce in ce mai multe conotatii. Poate nu realizeaza, dar chiar reuseste...



Calin Popescu Tariceanu m-a distrat cel mai tare. A fost pur si simplu incredibil. Si el a confirmat cica...Increderea romanilor...Victoria, reusita unui partid pe care l-a adus , in doi ani, la 15%. Ca sa citez fidel: A fost o seara "minunată" pentru PNL, pentru că au "reuşit să depăseasca aşteptările"..."O seara a succesului si victoriei in PNL....O seara istorica...". De departe, la capitolul "te lasa fara grai" Tariceanu i-a batut pe toti. La penibil, la zambet larg, la forme fara fond..La tot. Un partid la guvernare care a apasat din greu pe pedala masurilor populiste- si a iesit pe locul trei. Cu adevarat istoric, mon cher...


Despre Traian Basescu nu mai zic nimic. Pentru ca m-am plictisit. In miezul noptii facea analize si ecuatii politice profunde. Stati linistiti! Nu s-a schimbat nimic. Nicio noutate. Aceleasi marote. Traian Basescu e tot Traian Basescu si dupa esec.



Asadar, nu regret nicio secunda ca nu am votat. Nicio clipa n-am avut niciun dubiu. Am stiut foarte clar un singur lucru. Acestor oameni eu pur si simplu nu le pot da votul meu.

miercuri, noiembrie 21, 2007

Exercitiu de sinceritate. Eu nu votez! Voi?

Orice s-ar întâmpla, nu votez. De ce? E simplu. N-am cu cine. Şi nici la referendum nu votez. De ce? Pentru că varianta Pro Democraţia mi se pare mai bună. Mai reprezentativă pentru electorat. Cu toate că nici eu nu înţeleg de ce n-au delimitat colegiile electorale. Şi de ce se va face o comisie care se va ocupa de asta...O comisie a Parlamentului, evident. Parlament care ştim cum lucrează... Şi e pierdere de vreme să te duci să votezi, existând o probabilitate foarte mare ca referendumul să fie invalidat. Mai mult, aceleaşi argumente ale preşedintelui Băsescu spuse de dimineaţă, la prânz şi seară, pe toate canalele radio şi tv, pe toate telefoanele, în toate scrisorile şi în toate judeţele pe mine nu m-au convins. Deloc. Ba chiar m-au obosit...

Am votat în 1996. Oare cine n-a votat atunci? N-am votat în 2000. Eram convinsă că Vadim va pierde. Aşa cum cred că referendumul acesta va fi degeaba.... Nici în 2003, n-am votat. Dar în 2004, am făcut-o. Şi poate, poate o voi mai face în 2009, la prezidenţiale. Poate... Depinde de ce candidaţi vor fi atunci. Până acum, nu se arată nimic spectaculos...

Oricum, au mai rămas trei zile. Trei zile până la măreţul vot. Şi vă întreb, la modul cel mai sincer. Voi vă duceţi să votaţi? Aveţi cui să daţi votul ? Dau leapşa, în ordinea blogrollului meu: Lui Ion Iliescu, lui Sisif, Teodorei, lui Lucian, lui Biţi, Ancăi, Cristinei, lui Cristi, Sandrei, Biancăi, lui Vasile Dâncu, lui Adrian Năstase, lui Dan Mihalache, lui Dan Andronic, Andrei Crivăţ, Claudiu Pândaru, Cătălin Tolontan, Cozmin Guşă, Vlad, Popeascăi, lui Bădin, Mariei Coman, secţiei Social, Oanei Despa, Roxanei Toma, Oanei Dobre, lui Mile şi lui Zoso. Şi oricui mai vrea să facă acest simplu exerciţiu de sinceritate...Sunteţi bineveniţi!

Nursultan Nazarbayev -adevăratul oligarh, la Cotroceni

Sunt fascinante biografiile unor şefi de stat. Mie mereu mi-au plăcut. De exemplu, Nursultan Nazarbayev. Mâine vine la Cotroceni, deşi de astăzi a venit în Bucureşti. Să nu cumva să înţelegeţi că mâna forte a Kazahstanului a venit cu o zi mai devreme şi de capul lui în România.. Nooo. Trebuia primit astăzi, la Palat. Dar astăzi, preşedintele nostru a avut iar puţină treabă cu uninominalul. Pe la Timişoara. Şi îl primeşte pe Nursultan mâine. Bine că vizita oligarhului ţine mai multe zile...
Anyway, ţineţi-vă bine! Omul, de 16 ani, omul este preşedinte al Kazahstanului. Poate şi pentru că a fost primul secretar al Partidului Comunist din aceeaşi ţară.
De origine musulmană, bineînţeles că Nursultan s-a apucat să renoveze toate moscheele din Kazahstan.
Pe 1 Decembrie 1991, acest personaj - fiu de cioban, inginer metalurgist la origine, a câştigat alegerile prezidenţiale cu 95%! În condiţiile în care n-a avut niciun contracandidat.
În 1995, şi el a făcut un referendum. Şi-a extins mandatul la Preşedinţie.
A fost, bineînţeles, reales în ianuarie 1999 şi decembrie 2005. În 2005, cu 91,15% şi pe un mandat de 7 ani!
"Standarde democratice precare"- a fost eticheta pusă de Occident alegerilor din Kazahstan.
Şi asta n-a fost totul. Pe 18 Mai 2007, Parlamentul a aprobat un amandament constituţional care-i dă posibilitatea lui Nazarbayev să fie ales de câte ori vrea el. Cool, nu?

Să vorbim puţin despre ţară, petrol şi afaceri? Când ne gândim la standardele democratice, nici aici nu prea stă bine Regele Luminii- Nursultan.(" Nur" înseamnă Lumină).
În 2004, Transparency International i-a indicat ţara ca având un " foarte ridicat grad de corupţie".
Se spune despre Nursultan că ar avea o avere de peste 1 miliard de dolari, banii transferaţi, bineînţeles, în alte bănci din străinătate.
Familia sa controlează totul în Kazahstan. Întreprinderile- cheie sunt în mana lor, fata cea mare a moştenit partidul, cumnata controlează presa şi tot aşa. Omul are însă numai două muzee dedicate lui, pe tot teritoriul Kazahstanului. Cam puţin, nu?
A, şi să nu uit. Îi place să spună că este ultimul oligarh în viaţă din zona Asia Centrală a fostei URSS. Oligarh pe bune. Mai jos, uitaţi-vă la el şi distraţi-vă. E un personaj. Veritabil....





Era şi Mitrea pe bileţel...

Cam prea mulţi de citit, nu?

marți, noiembrie 20, 2007

Update la PSD. Alinierea planetelor. Marţi, 20 noiembrie 2007.

Ora 18.31. Primesc un SMS de la Liviu Dragnea. Cum care Liviu Dragnea? Citiţi mai jos...
Mesajul suna aşa: " Îţi mulţumesc pentru grija pe care mi-o porţi. Îmi pare rău că te fac să suferi.... Enter a signature here". Voi înţelegeţi ceva? Eu cred că săracul şef de campanie al PSD n-a înţeles nimic....

PSD se pregateste de guvernare. Din nou. Episodul - alinierea planetelor si nu prea

Da. Din nou se pregatesc intens.Din nou nu mai au rabdare. Din nou si-au impartit posturile. Din nou isi freaca mainile. Din nou PSD se pregateste de guvernare. Evident, dupa alegeri si referendum, in cazul in care cel mai fericit scor al social-democratilor ar fi de 20%.

Bineinteles, e anuntata toata lumea. Chiar si ambasadele importante stiu ultima schema de guvernare. Mai marii PSD spera, din tot sufletul lor, la un Executiv cu PNL si UDMR. Si poate nu numai cu ei. Mai trist e ca din cele 7 portofolii ministeriale dorite, PSD a obtinut doar 4. Cine a negociat cu liberalii? Poate avem o banuiala...

Cert e ca pentru Mirciulica lucrurile sunt din nou triste. Planetele nu s-au aliniat nici de data aceasta. Asta e. Nu-i sta scris in stele sa fie premier. Si poate nici presedinte. De tara, n-a avut sansa pana acum. De partid, a avut. Si a aratat tot ce poate. Cu varf si indesat.

Asa ca Mircea Geoana ( zis, mai nou, si 'Nacul in partid) se intoarce saracul, batut in cuie, de acolo de unde a plecat. Adica de la...la Ministerul de Externe, of course.

La Justitie e, bineinteles, acelasi. Acelasi om suparat pe toata lumea ca n-a fost sa fie nici premier, nici sef la SIE, nici nimic. Doar un vicepresedinte care, de ceva timp, duce o campanie acerba de recladire a propriei imagini. Evident, Cristi Diaconescu.

La Ministerul Muncii nicio varianta noua in PSD. Niciun lup tanar. Doar oldies but goldies. Adica Marian Sarbu.


Iar la Ministerul Economiei... tineti-va bine ca sa nu cadeti de pe scaune, va rog. Vine greul partidului- Constantin Nita. Cum care Nita? Domnul deputat, vicepresedinte, domnul sef de organizatie al PSD Brasov. Poate sedintele de Guvern se vor tine de anul viitor, in muntii si aerul curat ale domnului Nita. Pe proprietatea sa privata de la Cristal. La pensiunea de patru margarete. E o idee, nu?
Stie domnul Nita de ce-l lauda pe domnul Hrebenciuc pe la toate colturile si pe toate gardurile...Vedeti? E in carti la Ministerul Economiei. Sper din tot sufletul sa nu-i dea si Finantele. Ca atunci, e cam nasol...


Si uite asa, PSD intra la guvernare. PNL scapa de Mr. Cioro, de Vosganian, Chiuariu si Paul Pacuraru. Daca o sa fie asa, ceea ce ma indoiesc, cred ca o sa ne distram si mai bine.

P.S. Nu pot sa nu scriu despre domnul Dragnea " teroristul". Imi pare sincer rau pentru el. Cred, la fel de sincer, ca si el are o problema cu alinierea planetelor. Nici in stelele lui nu prea sta scris nimic. Cum care Dragnea? Liviu Dragnea, vicepresedintele, seful de campanie al PSD. Cum care campanie? Asta e o alta poveste...Una fara sfarsit si fara inceput...
Oricum, sper din tot sufletul ca si el, candva, sa ajunga ministru. Pentru ca trebuie sa intelegeti. Omul chiar sufera, vrea asta si, in plus, il iubeste si pe Basescu. Pe bune si din tot sufletul. Daca nu o sa ia nimic, iar o sa aiba probleme in judet cu primarii, o sa aiba probleme in organizatie, o sa aiba probleme...stie domnul Dragnea cu cine...Cert este ca o sa aiba probleme. Si chiar nu mai vreau sa se autosuspende sau sa-si depuna mandatul degeaba...a treia oara.
Pe de alta parte, poate crede ca e mai interesanta postura de secretar general in locul lui Titus?
I-o fi mirosit mai bine? Se pare ca da. Dar si secretariatul asta general e cu dus si intors. Cunoscatorii sa-l intrebe pe Mitrea. Cred ca pentru el a fost o experienta de neuitat. Oricum, tare as vrea sa-l vad pe Liviu Dragnea ( Liviu - pentru prieteni) gestionand campaniile locale, parlamentare si prezidentiale. Ar fi de neuitat si pentru el....

Dar poate vine un Congres... ca sa citez un pesedist. "Nu vezi ca dupa fiecare Congres suntem din ce in ce mai rau? Poate de data asta ne desfiintam". Ce ziceti? Ar fi o idee?

luni, noiembrie 19, 2007

Cati vor veni?

Cati vor veni la alegeri? Cati la referendum? Cati credeti? Campania e slaba iar oamenii indiferenti cand vine vorba de politicienii nostri.
Basescu insa nu se lasa cu una, cu doua. Ma uitam la Zoso pe blog si vad ca si lui i-a scris Basescu. I-a mai scris unui amic de-al meu, zilele trecute. Tot despre referendum. Si-a facut si hotline si probabil, ca toata saptamana, va vorbi prin tara despre acelasi referendum. A fost la Brasov, ieri a fost la Constanta, azi la Cluj si maine la Iasi. La Iasi, unde a mai fost o data. Duminica trecuta. Si tot despre referendum a vorbit.

Personal, am inceput sa ma satur de referendumul asta. Si nu cred ca sunt singura. Si de alegeri m-am cam saturat.

Si mai rasfoiesc iar ziarele, si dau peste un alt articol. De pe ziare. com. Unde celebrul Jiji povesteste cum si unde si-a petrecut Traian Basescu noaptea referendumului pentru suspendare:

"Mi-e si mila de el. Eu l-am ajutat la referendum, am stat sapte ore cu el la masa. Mi-era somn, nu stiam cum sa scap de el. L-a sunat si sotia lui, Maria, ca sa vada cat mai sta. Era trei noaptea. I-a spus ca e la mine".

O asemenea declaratie te lasa fara comentarii. Si nu pot sa nu ma intreb- cum, unde si cu cine isi va petrece Traian Basescu noaptea referendumului pentru uninominal?

P.S. Intre timp, blogul lui Ion Iliescu depaseste recordurile multora.

Ultimele cifre sunt :

Blog StatsTotal Views: 97,926

Best Day Ever: 34,915

Views today: 4,571

Comments: 572

vineri, noiembrie 16, 2007

RDS- Găselniţa lui Băse...


Ce părere aveţi despre găselniţa lui Băsescu? telefonul 031.620.6200. RDS, of course.
Mesajul, pe sms a venit in mai multe variante. Pentru oamenii simpli...
" Daca vrei senzatii, ia si suna la 0316 206 200! Nu e poanta, pe bune:)"

sau, pentru ziarişti...

"Dacă n-ai adormit, sună la 0316206200! Nu e o farsă, e o ştire!"

Va aduce electoratul la vot? Va aduce, oare şi ruralul? Oricum, surpriza a fost pe măsură. Aştept comentariile voastre...
Later edit. Ion Iliescu on the blog- day three:
Blog Stats Total Views: 74,949
Best Day Ever: 34,915
Views today: 13,612
Totals Posts: 4
Comments: 378
Categories: 4

miercuri, noiembrie 14, 2007

Bloggerul Ion Iliescu - best day ever- 35.364 de cititori

Ei bine, da. A scris. A si citit mesajele. Probabil ca va si raspunde, in curand, la multe dintre ele. Putini stiu ca, de cateva zile, pe Ion Iliescu l-a prins in mreje blogosfera. Si l-a prins bine. E incantat de "un ceva" fata de care, la inceput, era destul de reticent. Omul citeste, scrie, se uita, cauta pe alte bloguri, le studiaza si are multe idei despre multe postari...La fel de interesant este ca si blogosfera l-a primit bine pe Ion Iliescu. In doar 24 de ore, traficul pe blogul lui Ion Iliescu ar face invidios pe orice veteran al blogosferei. Ultimele cifre sunt( de la ora si data cand fac acesta postare):

Blog StatsTotal Views: 35,364
Best Day Ever: 34,670
Views today: 34,670


Cred ca avem un blogger de calibru. Nu-i asa?

luni, noiembrie 12, 2007

Ion Iliescu- de acum, un blogger cu greutate politică


Ei bine, da! Mulţi n-ar fi crezut, dar uite că s-a întâmplat şi asta. La 77 de ani, Ion Iliescu- omul sau, la fel de bine zis, personajul politic, a rămas open minded. Şi, ca atare, şi-a tras blog. Aşa că, de astăzi, de acum- practic, fostul preşedinte al României a intrat şi în blogosferă. Şi, aşa cum îl stiu, va scrie. De bine, de rău dar... cu sinceritate. Deja a făcut o primă postare. Este părerea lui despre referendumul lui Traian Băsescu.
Aşa că să-i urăm bun venit printre noi şi... spor la scris. Pentru că un singur lucru îi place, cu adevărat, să facă lui Ion Iliescu, în afară de politică...Îi place mult să scrie. De acum, îl puteţi citi aici.

vineri, noiembrie 09, 2007

Teodora, alaturi de noi...

Teodora Georgescu, o buna amica si un excelent ziarist a intrat in blogosfera. O puteti citi aici. Sa-i uram bun venit.

marți, noiembrie 06, 2007

Do you remember?

Un excelent produs al Jurnalului National. Muzica de colectie, volumul 26. Cantece interzise. 19 la numar. Ascultati. Pentru ca merita."Dracula Blues", "Mielul" sau "La telejurnal"...Va mai aduceti aminte?




luni, noiembrie 05, 2007

"You're so fabulous, you make me so hot....baby, baby...you're so good to me"

Citesc multe bloguri. Dar pe Adrian Nastase defiland, prin Camera Deputatilor, cu porumbeii, turturelele, gugustiucii sau ce vietati or mai fi ele, in plina criza PSD, nu mi l-as fi imaginat.
Stiam ca omul iubeste galinaceele. Dar ca stiam ca le iubeste si le exploateaza la Cornu, nu in Parlament. Auzisem si ca si-a reactivat si ferma, dupa nebunia gripei aviare. Ferma formata din gaini outoare sau ne-outoare, rase exotice de pasari sau diversi fazani. Dar cu noul membru al echipei...gugustiucul sau turturica executiva, trebuie sa admit ca m-a surprins putin...

Omul vrea sa revina. Cu toata puterea. Lucreaza la asta, se straduie, face proiecte, calcule. Face multe. Si isi face si imagine. Din orice. Nu poti sa-l condamni, nu? Cine are de castigat din toata afacerea? Pana acum, cred ca doar porumbeii. Dar numai cei jumuliti...So, daca mai aveti vreunul, cu vreo aripa neideologica franta, duceti-va pe str. Lipscani, nr.3, sect.3 ( la biroul parlamentar) sau la Camera Deputatilor. Si intrebati de Adrian Nastase. Va va face so... hooot!

P.S. Ascultati cu atentie coloana sonora a clipului de mai jos. Aici, versurile. Cred ca traducerea ar fi de mare exceptie, nu?

vineri, noiembrie 02, 2007

Sa ne distram cu spoturile electorale...

Doamna Valean nu sta deloc linistita. Si-a facut un nou spot. Clipul incepe binisor, dinamic, nu cine stie ce marete idei de montaj dar, destul de acceptabil. Pana cand apare candidata. Acolo se rupe filmul. Moare pasiunea. Si incepe "poezia". Asa zisul mesaj electoral."Cine nu vede, nu crede/Cine nu crede, nu reuseste/Cine vede dar nu crede, nu are nicio scuza/ Eu ti-am aratat, tu ai vazut/Eu cred in tine/Crezi si tu cu mine?". Si mai e ceva, la sfarsit, cu PNL care promoveaza Romania. Vad ca ei chiar nu pricep ca in Parlamentul European nu promovezi neaparat Romania. Ci interesele tuturor cetatenilor Uniunii...

Taranistii raman, cu adevarat, inconfundabili. Bucolici.Doi "veritabili" taranisti- Aurelian Pavelescu si Marian Milut in opinici- la inceputul spotului. Cred ca saracu' Coposu se intoarce-n mormant...

Apoi, vocea. Vocea e de mare senzatie. Timbrul de tip TVR de dinainte de '89 da ca nuca-n perete pe un spot al PNTCD pentru Parlamentul European.

Iar mesajul...Mesajul e moartea pasiunii. Cum promit taranistii "sprijin" pentru fondurile europene si "acces" la "resursele" Uniunii- "Raman roman in Europa". Le si vad venind valuri-valuri si cotropind saraca Romanie. Pe scurt, dupa ce am vizionat clipul, m-a apucat tristetea.
Ce-a fost si ce-a ajuns un partid ca PNTCD...

Daca mai aveti spoturi electorale, dati link la comentariile de la acesta postare. Sa ne distram si sa ne intristam...

joi, noiembrie 01, 2007

Basescu - ofensiva mediatica fara audienta.

Cine l-a batut pe Basescu? Mai toata lumea. Audientele de aseara, de la B1, sunt foaaaarte triste. Pe targetul premium( 25-54 urban), Basescu a facut o audienta maxima de 2,7 puncte rating. Ca sa intelegeti mai bine, un punct de rating inseamna 100.000-120.000 de telespactatori. Deci, slabutz, foooarte slabutz..Sa revenim...Cine l-a batut pe Base? Cam cine a putut. Pro TV-ul cu 7,4 puncte, OTV-ul cu 7,3 puncte, Prima TV cu 5,8 puncte, Kanal D cu 4,4 puncte si Antena 1 cu 4,3 puncte.


Pe all urban, Basescu a scos si mai putin. Adica 2,5 puncte. Pro TV-ul si TVR-ul- fiecare au scos cate 6 puncte, OTV-ul 6,3 puncte, Prima TV- 5,2 puncte, Kanal D- 5 puncte, Antena 1 cu 4 puncte si Acasa TV cu 2,8 puncte.

Pe targetul 18-49, si mai nasol. B1 a scos doar 1,9 in timp ce alte sapte televiziuni au scos ratinguri mult mai bune: Antena 1-3,3 , Pro TV-7,7, Acasa TV-2,8, Prima TV-5,7, Kanal D- 3,6, OTV- 5,3, Pro Cinema-2,6.

Targetul pe Bucuresti a fost mai bunicel pentru Basescu. In sensul ca aici, B1 a atins chiar 4 puncte. Dar degeaba. A mancat bataie pe toata linia. La ce s-au uitat, in principal, bucurestenii? La Pro TV( 6,5 puncte)- Stirile Pro TV si serialul CSI , la Prima TV(8,4 puncte)- Trasniti din ( sau in ) Nato si Focus Plus, la Kanal D( 8 puncte)- meci , la OTV( 7,3 puncte)- Elodia sau ce-o mai fi fost pe acolo.

Deasupra, Traian Basescu, astazi, la Evz. Mai jos, Traian Basescu, in mai 2007, tot la Evz, cand a mai facut o escala.

Ofensiva mediatica a lui Basescu a continuat astazi. Dupa-amiaza s-a dus la redactia Evz( fotografia e mai veche, din mai 2007- cand a mai facut o escala la Evz) si a dat un interviu Ioanei Lupea si lui Mircea Marian. Sincer, ma mir ca Gregoire l'ecrivan nu si-a bagat putin nasul sau "celebrul" ziarist pur-sange Razvan Ionescu...Basescu a vorbit iar despre toate si despre toti. Vom vedea ce a spus cu exactitate duminica seara- in editia online. Pentru ca interviul va fi publicat in editia de luni a Evz. Luni, cand, evident, ziarele au cel mai mare tiraj.


Oricum, un lucru este aproape cert. Basescu nu mai face de mult timp audienta. Basescu nu se mai vinde, Basescu nu se mai citeste, Basescu nu se mai urmareste. Sa fie, oare, saturatie? Sa fie slabiciune? Impactul declaratiilor sale, si asa foaaaarte luuungi si foaaaaarte dese, nu mai este de mult comparabil cu cel al interventiilor sale din 2005. In doar doi ani, s-a redus drastic.
Asa ca, acum, dupa cum arata cifrele de rating, Basescu duce o ofensiva mediatica fara audienta.
Il bat stirile, Elodia, meciurile, serialele si chiar si Trasnitii din NATO.

In asemenea conditii, n-aveti niciun sfat pentru presedinte? Ce ar trebui sa mai faca, ce ar trebui sa mai zica, ce ar mai trebui sa arate - ca lumea sa se mai uite la el?