miercuri, noiembrie 26, 2008

Candidatii lui...

Are mutaţia pe Ştefan Mihaileanu nr 2, deşi stă în Primăverii. Mai precis, în Vila Lac 3, str. Turgheniev nr. 22 - 24. Duminică se duce la vot. La Xenopol. Pe cine o să găsească pe buletin? Look.
CAMERA DEPUTAŢILOR
1. Teodor Paleologu, PD-L, Bucuresti D9 - baiatul lui Alexandru Paleologu.

2. Mariana Campeanu, PNL , Bucuresti D9- ministrul Muncii. Pe toate televizoarele
3. Ioan Vulpescu, PSD , Bucuresti D9 -apropiatul lui Ion Iliescu
4. Marton Illyes, UDMR, Bucuresti D9 -nu se stie, nu are poza.
5. Luminita Hirceanu , PNG-CD, Bucuresti D9 - nu se cunoaste. Deci, fără fotografie.
6. Ringhilescu Viorel, Bucuresti D9 - sa moara Ciupi, daca stiu cine e. Poză nici atât.

7. Varbanciu Nicolae, PRM, Bucuresti D9 -un peremist intre peremisti. Nu stiu care e.

SENAT

1. Vlad Naicu, PNL, Bucuresti S4 - un liberal intre alti liberali. Unul dintre ei...

4. Daniel Fuciu, PNG-CD, Bucuresti S4 - candidatul minune .

5. Anca Daniela Boagiu, PD-L, Bucuresti S4 - o veche...colegă.

O sa voteze cu Fuciu, no?

luni, noiembrie 17, 2008

Asta-i diferenta!


Watch CBS Videos Online
N-a dat nici la MSNBC, nici la Fox si nici la CNN. A vorbit la CBS. 60 Minutes. Steve Kroft. Un interviu elegant, relaxat si relaxant. Bine dozat, corect montat si foarte bine negociat. Ar putea fi un exemplu pentru marii analisti, prompteristi si reporteri artisti de la noi...E adevarat, nu-l vad pe niciunul ajungand Steve Kroft. Cine nu stie cine-i Steve Kroft, sa dea dublu click. Si sa-i citeasca CV-ul. 20 de ani la CBS. Si vreo 9 Emmy. Investigatii. Si, daca pot, sa se gandeasca.... Cam asta-i diferenta. Diferenta dintre ai nostri si ai lor.

joi, noiembrie 13, 2008

Sau... fascinatia carismei

Barack Hussein Obama II. 47 de ani. Un afro-american care a fascinat zeci de milioane de americani. Presedintele ales al Americii. Al 44-lea ca succesiune, al 5-lea- dintre cei mai tineri. Pe 20 ianuarie, oficial, pleaca "Acrobatul" si se instaleaza "Renegatul". Viata lui Hussein al SUA, in 141 de fotografii inedite, publicate de renumita revista Rolling Stone...aici.

Mai intai, pe blogul lui Anderson Cooper si, mai tarziu, preluate de Rolling Stone, au aparut aceste imagini. "Renegatul", "Renasterea", "Stralucirea" si "Bobocul de trandafir" urmarind, in noaptea de 4 noiembrie, in Chicago, McCain' s concession speech. Nu, nu pe CNN ca toata planeta. "Renegatul" Barack Hussein Obama II e fan MSNBC. Poate Secret Service chiar nu s-a inselat, no?




Cand politica poate sa-ti ia mintile



Cand il auzeam, stiam ca trebuie sa ma uit. Pentru ca acolo, de unde vorbea el, trebuia sa se intample ceva important. Si urmaream fascinata la televizor, comentam si eu, traiam, ma bucuram si ma intristam atat eu, cat si multi, multi altii...Toti, odata cu el.
Cred ca atata pasiune, daruire si poate si putin har n-am mai auzit si n-am mai vazut la vreun alt comentator sportiv.
40 de ani de meserie facuta cu patima. Si asta s-a auzit mereu in glasul lui. Ani sanatosi petrecuti in Televiziunea Romana. 13 editii ale Jocurilor Olimpice, sef de gazete, 5000 de transmisii in direct la intreceri europene si mondiale.
O viata dedicata fairplay-ului, din care putea sa iasa mai degraba un film bun, decat trei spoturi electorale triste, cu un mogulas in ceafa si un altul, un nobody- candidatul Fedorca, pentru colegiul 7, din Bucuresti.
Ce i-o fi trebuit lui Cristian Topescu politica la 71 de ani? Ei, bine, asta n-am sa inteleg niciodata. Cele trei ipostaze video- politice ale lui Cristian Topescu sunt cel putin ridicole. Ca sa nu spun, penibile.
Si la 71 de ani, pe Topescu l-a apucat si dragul de PNL. Zice el ca e cu echipa „ libera de orice fel de indicatii pretioase”. Si ne mai spune acelasi domn Topescu, ca „de 4 ani traim mai bine”... Deci, "hai sa continuam”.
„Echipa Topescu si Micula poate face ceva pentru dumneavoastra”. Si nu se opreste. Ne recomanda sa-l votam si pe Victor Stelian Fedorca, cel plin de notorietate. De ce? Of course, „pentru o viata mai buna”.
Nu vreau sa-l vad in Senat. Desi, la ce personaje sunt in colegiul lui, poate sa intre. Dar ce poate sa faca Topescu acolo? Sa se imprieteneasca cu Talpes, Paunescu, Verestoy sau cu Norica si Doru Taracila? Grea misiune....
Se va descurca, sau poate cine stie... va ceda nervos. Totul depinde pana la urma de caracterul omului.
Peste toate, ramane un om admirat si respectat. O voce dedicata jocului corect... Dar si un jurnalist care, la 71 de ani, a ales sa zaca in bancile, comisiile, salile, sedintele si plenurile Palamentului, care au de toate. Si, paradoxal, si le-a ales chiar pe toate care n-au absolut nimic in comun cu fairplay-ul...

Topescu. 1994.


Topescu. 1980.


Topescu. 2008. Noiembrie. Campanie pentru alegerile parlamentare



luni, noiembrie 10, 2008

Pentru toţi...

Pentru toţi papagalii aflaţi în campanie electorală: am hotărât să moderez comentariile. Aşa că vărsaţi-vă...ofticile în altă parte. Mult, mult succes!

joi, noiembrie 06, 2008

Uninominalul lu' peste...

Am zis: "Gata, in noiembrie, ma duc la vot"...Am fost la Primarie, de ce sa nu ma duc si la parlamentare? Doar e uninominal, nu? Hmmmm...

Vin acasa. Seara. Cobor din masina. Pe strada, bezna. Ciudat, e o artera circulata...Dar fix pe spatiul verde, troneaza de ajunge pana la etajul 2 cred, Rodica Nassar. Gratie farurilor masinilor, descopar imensele out door-uri rosii, urate, simpliste, cu majestuoasa Rodica Nassar, imbracata in doua costume negre si triste...Doar gulerul difera. "Meriti un salariu decent, TU INAINTE DE TOATE!"... Fantastic mesaj si moment si-a ales! Mai bine, ar da drumul la lumina pe strada...

Langa benzinaria Lukoil, pe un stalp e manelistul lui Sutu. Cum cine? Kokalarul. Pe numele si prenumele lui... Florin Melciu. PNL. Nume predestinat.

A doua zi, iau taxiul. Ma duc in redactie. La stop, alt afis trist, cu unul...candidat, care se stramba. Talmacean parca. Nu inteleg de ce a tinut sa-si imortalizeze mutra schimonosita, fix pe afis. Si nu inteleg de ce trebuie sa se strambe la toata lumea. Inclusiv, la mine. Rade si taximetristul. Hmmm...Portocaliu. Deci, PD-L.

Si cum nu exista o campanie de informare in tara asta, cine candideaza si unde, in ce colegiu, de parca am avea uninominal in fiecare zi, in ultimii 18 ani, intru pe http://www.thinkopolis.eu/colegiu/Bucuresti-D5 sa aflu si eu care's uninominalii mei.

Nu-mi ia decat cateva secunde sa ma inspaimant.

Deci, Rodica cea mult prea mare, de ajunge pana la etajul 2, nu e la mine in Colegiu!!! Atunci de ce imi strica cheful si privelistea si spatiul din fata blocului? Si nici Melciu- manelistul liberal lipit pe toti stalpii, nu e.

E insa strambul Talmacean. Si asta nu e totul. Am sapte papapagali la Camera si cinci la Senat.
D'aia ma inspaimant. Sa iau papagalii pe rand...La Camera- s urmatorii:

1. Catalin Edmond Talmacean- PD-L- e strambul din taxi. L-am gasit gratie thinkpolis. E trist si schimonosit, dar are omul ce are....Si are multe. Si site, si blog. La fel de triste si cam golute. E consilier local si omul zice asa: "Eddy, un om obisnuit"...Sau: "Hai sa facem echipa". Nu facem deloc!

2.Dragos Dinca- PNL-cam tupeist, asa...Si dupa vorba, si dupa port, si dupa candidaturi. A candidat la primarie. Bineinteles ca acum am aflat. Look. Dupa ce a pierdut, acum vrea in Parlament. Look again. La fel de trist. 1.42 de minute cu " De ce vreau eu in Parlament? Pentru ca in Parlament se fac legile". Sa moara Ciupi...Esti sigur, colegule? L-am taiat si pe asta.

3. Georgian Pop- PSD- pe asta il stiu. O mare "somitate" a PSD. Daca tin bine minte, i-am zis in fata ca nu-l votez. Daca nu, afla acum. Nici clip nu si-a facut. Poate crede omul ca e destul de cunoscut. Unii il stiu. Ii cara lui Hrebenciuc gentile, foile si mapele si ce-o mai avea prin Parlament, pe la partid, pe la conferinte si pe unde poate si nu poate. " Baiatul lui", pus la inceput sa-l spioneze pe Geoana si, mai tarziu, pe toata lumea. Asa si-a dobanit "notorietatea". Nu una pozitiva insa. Ei bine, d'aia nu-l votez. Nu ma va convinge nimeni niciodata ca " un carator de geanta" poate sa ajunga si un mare om politic. Bine, daca stau sa ma gandesc, la PSD e posibil orice. Poti sa ajungi, din asta si sef de partid, no?

4.Gyorgy Todoran- UDMR- cu UDMR-ul e simplu. Nu-i votez. De ce? Ca de peste 10 ani sunt la guvernare. Si nu m-au impresionat cu nimic. Nu s-or fi plictisit?

5.Robert Ionescu- PNG-CD- pe artistul asta, care "face ce n-a mai facut nimeni" , mi-l aduc aminte cum, la locale, si-a rupt piciorul si a facut campanie in ghips. M-a distrat profund. M-a asasinat cu pliantele lui de rahat in cutia postala si la usa. O sa ma asasineze din nou...Presimt. Pentru ca are cartierul general la scara blocului meu. Si miercurea dimineata parca, chema oamenii amarati sa le dea ulei, zahar si alte d'astea pe gratis si, dupa ce le luau, oamenii trebuiau sa treaca pe la o alta masuta. Masuta la care se inscriau, pentru un litru de ulei, si un kil de zahar, in partidul lui Gigi. Ptiu, Satana!

6. Stere Niculae -PRM- asta nu stiu cine e. Si nici nu ma interseaza. Mai ales ca simularile partidelor arata ca PRM nu va intra in viitorul Parlament. Finally... Asa ca... Why bother, my friend?
7. Niculita Valentin- pauza totala. Nu stiu al cui e. Nu stiu cine e. Nu stiu ce vrea. Si nici el nu cred ca stie.

La Senaaaaat, parca au facut-o special. In ciuda... Asa ca...alta trisete.
1.Dida Dragan- PNL- cum s-o votez eu pe Dida Dragan? In copilarie, mamei mele in placea cum canta. Mie, nu. Mi se parea prea slaba, prea mult, exagerat de tipatoare...si nu intelegeam de ce se imbraca mereu in negru. Nu inteleg nici acum. Asa ca..what the fuck...d'asta e uninominal? Sa candideze si s-o votez eu pe Dida Dragan? Ca sa ce? Sa cante prin Parlament si sa facem noi misto de ea? Never.
2.Cristian Diaconescu- PSD- pe Cristi l-as fi votat. Daca parlamentarele ar fi fost inainte de locale. Dar, na...Poate mai bine ca e asa. Mai afli ceva despre taria si caracterul unui om. M-a enervat prodund ca n-a avut tupeul sa spuna "nu" candidaturii la Primarie. N-a avut curajul sa-l lase fara candidat pe Mircea Geoana, pe Vanghelie si pe multi altii. Pe scurt, n-a avut cojones. Nici nu speram ca are prea multe....Dar oricum, nici chiar asa... Ma mai uitam, in fascinanta campanie, cum mergea prin parc cu Geoana...Sa convinga, cica, lumea sa-l voteze la Primarie. Il urmaream, si ziceam si eu, si altii: "Uite-l, acum clacheaza. Uite-l ce fata are...Acum acum ii zice: mai du-te invartindu-te, dear Mr. President, cu candidatura ta". Dar n-a zis-o. Si poate, in contextul ala din PSD, daca o facea, il vedeam altfel. Dar n-a facut-o. Si din cauza asta, n-are votul meu.
3.Tudor Serban- PD-L -nu stiu cine e.
4.Andrei Kozma- UDMR- aceleasi motive ca la Camera.
5. Carmen Silva Ungureanu- PNG-CD- nici pe artista asta n-o cunosc.
So, in Colegiul Bucuresti D5 si S3, din sectorul 2, al prea frumoasei noastre Capitale, avem fix uninominalul lu' Peste. So, I don't go to vote! Why? Simplu. N-am cu cine, desi taaaare as fi vrut sa am. Maybe, next time voi fi mai norocoasa...So...

miercuri, noiembrie 05, 2008

No, we can't!

Wolf Blitzer. Anderson Cooper. Campbell Brown. Şi mulţi, mulţi alţii. Touch screen, video wall. Multe. Documentare brici. Steadycam şi macarale. Destule. Şi, peste tot acest spectacol nebun al televiziunii in direct, premiera acestor alegeri: tehnologia 3D. Holograma. Filmare cu 35 de camere, personaj recompus, decupat şi transpus fidel de pe croma...oriunde. Aşa, CNN intră în altă eră şi revoluţionează televiziunea. Ştacheta e mult prea sus. Unde suntem noi? " Nici dacă ar sta CNN-ul pe loc vreo 10 ani, nu i-am ajunge", spunea, în dimineaţa asta, o veche amică şi foarte bună ziaristă, care se ocupă de ceva timp de televiziune. Unde suntem noi? "În Cretacic", îmi tot zice un prieten, cu o cu totul altă meserie, dar extrem de bun observator al lucrurilor ce se petrec în tv. Eu aş zice că mai e ceva vreme până intrăm în Jurasic. Una peste alta, tot prin Mezozoic ne învârtim...

UPDATE. Colegul unui amic: " Să mai zică careva că americanii sunt în criză"
UPDATE 1. Amicul cu pricina: "E ca sosirea Împăratului în faţa lui Darth Vader"
UPDATE 2. Acelaşi amic revine: "Laser, frate!"