joi, august 13, 2009

Elena, canci!

Cred ca de zece zile, Elena Udrea a disparut din spatiul public. Nu mai explica, nu mai aduna, nu mai defileaza cu hartii, nu mai flutura dar nu da spre publicare diurnele pentru ziaristi. Si cel mai important: nu mai protejeaza viata privata a mult iubitilor jurnalisti si mult indragitele perdele din minister. In fine, o fi si asta o tactica. Oricum, pare a nu fi deloc stilul ei...

Insa, astazi, chiar voiam sa vad daca doamna Udrea vine tantosa la pupitrul de la Guvern sa anunte disponibilizarile, comasarile, inglobarile, absorbtiile, fuziunile, reducerile si restructurarile. Si am asteptat...Si am asteptat... Si am asteptat... Si „canci”, vorba lui Mazare. Nimic, nimic. Nici umbra de Udrea, nici macar o dara de parfum. De respirat, cred ca mai respira totusi, ca a dat comunicate prin care se cearta cu Orban. Dar de aparut in fata poporului, sa se sacrifice, ca e cam nasol cu criza... canci! Iar. Nimic, nada, zero. Nici macar o depesa sau un comunicat sec.

Pe siteul ministerului, daca nu aveti curiozitatea sa numarati, va spun eu: sunt 156 de angajati. Numarati dupa declaratiile de avere. Familii, cocosi, cateva persoane ciudate, si bineinteles, doamna Udrea. Dar presupun ca in nou infiintatul minister al Turismului mai sunt si cateva posturi vacante. Sau macar unele inutile...Sau ceva..acolo, o draperie, o jaluzea, un stilou, un roller, un pix...Un creion cu guma. Bine, fie, fara guma! Dar sa taie si ea, ca e criza! Si criza arata cam urat...
Pana si doamna Sorina Placinta a taiat 169 de posturi, dintre care 53 erau vacante. Si ministerul ei e nou. Si doamna Placinta e si mai noua decat doamna Udrea...Si mai sunt si prietene, nu? Pai e frumos sau prietenesc sa te comporti asa?! Daaa...Si tot asteptand-o pe Udrea, am avut rara ocazie sa-l vad si pe Gabriel Sandu la fata. Da, da, e ministru, daca va aduceti bine aminte. Si el a zis ca a taiat cateva posturi... si a plecat repejor. Si pe Paleologu, cel cu gandirea si logica profund neintelese.. Exact, si pe el l-am vazut. Parca avea un sacou crem...Nu, azi n-a mai taiat panglicile adorate, ci „putin peste 200 de posturi”. Asta cu „putin peste” iar n-am inteles-o. Dar sa trecem peste, ca vorbim despre un personaj cel putin halucinant. Insa revin la doamna Udrea...Ce a taiat, comasat, evacuat, absorbit, restructurat, reorganizat sau disponibilizat? Exact. Canci!

E adevarat, nici Ponta, Stanisoara si Predoiu n-au fost. Ponta nu cred ca are ce sa taie, lui Stanisoara cred ca i-a fost mila de Armata Romana si il inteleg, iar Predoiu stiu ca a taiat. Asa ca tot doamna Udrea a ramas in afara crizei. N-o fi afectata deloc? Sau, ma gandesc, poate si-a luat 10 zile de concediu fara plata... Dar de dat comunicate, a dat astazi. Doua. Gratuit. Eeehhh? Asta da sacrificiu pe timp de criza, nu? Daca nu, tot de la Mazare citire: canci, canci, canci!

Un comentariu:

sandman spunea...

O fi in concediu... la mare.
Sau e in tratative cu casele de avocatura pt ce va urma. ;)