luni, martie 22, 2010

Mitică şi Voicu = Departamentul de Protecţie Internă al PSD

Scrie şi Evz. Iar informaţiile se confirmă. Mitică Iliescu a fost prezentat, de însuşi Mircea Geoană, într-o reuniune retrânsă a PSD, ce s-a ţinut în Transilvania, în 2006, drept şeful Departamentului de Protecţie Internă al PSD. Un fel de om care rezolvă toate problemele „delicate” ale liderilor partidului. Un şef de Departament de Protecţie Internă cu birou în Kiseleff şi un singur subordonat: Cătălin Voicu.

Oricum, stelele se pare că nu s-au aliniat foarte bine în acea şedinţă pentru că, la întoarcerea din Ardeal, Mitică Iliescu a avut un prim accident de maşină. A stat vreo jumătate de an în ghips. Şi abia după acea mică pauză, măreţul Departament de Protecţie Internă s-a activat în PSD. Scopul lui? Controlul banilor şi protecţia baronilor. Aşa se face că, în timp, unii au fost ajutaţi la nevoie, aţii nu. Cert este că, de la mulţi s-a luat tainul. Şi toţi acordau o antenţie sporită acestui Departament. Mai precis, reţelei al cărei guru era şi este încă Mitică Iliescu.

P.S. Chestiunea cu biroul e încă sub semnul întrebării. Unii spun că exista, alţii că nu, pentru că personajele nu aveau nevoie chiar de un birou pentru aşa ceva. Oricum, nu ăsta era chiar cel mai important lucru. Îmi şi imaginez cam ce putea să scrie pe o asemenea uşă. Poate ceva de genul: "Rezolvăm cu operativitate treburi murdare. Program 9.00-16.00. Weekend -liber. Numai în caz de urgenţă, sunaţi la Mogoşoaia." 

Niciun comentariu: