marți, iulie 31, 2012

Guvernați sau nu?


Eu înțeleg că Marga chiar este o calamitate în orice fotoliu ministerial ar fi pus, știu și că Antonescu trăiește efectiv pe altă planetă și că, în afară de mânuirea cărților de joc, nu prea se pricepe la altceva, dar Victor Ponta este totuși premier plin și în exercițiu al României. Și poate că cineva din statul român, o instituție, un minister de Externe, something- somebody cred că ar trebui să reacționeze nu dur, dar ferm, la așa ceva.

Vorbim despre niște declarații clare, răspicate, oficiale, vorbim despre posibilitatea de a instala baze militare ruse în locul misiunii de menținere a păcii în Transnistria ca reacție la "amenințările românești".  Vorbim despre asistență financiară cerută Moscovei, vorbim despre un extrem de periculos conflict înghețat pe care statul român l-a avut mereu în atenție și al cărui parcurs pare să fi luat o direcție primejdioasă și contrară politicii noastre de până acum. Să nu înțelegeți că și aici vorbim despre președintele Băsescu. Nu, el este folosit doar ca un pretext. Vorbim despre o zonă cu riscuri și avem exemple ca Ostetia de Sud- Georgia, Kosovo, Nagorno- Karabakh.

Eu observ că domnul Marga este preocupat de morții și viii acestei țări, ca de altfel și ministerul de Externe, și Antonescu și întreg USL. Dar, totuși, citiți, gândiți și guvernați. Special pentru domnul Marga, un filorus până la moarte, ofer varianta originală. Nezavisimaia Gazeta în limba rusă.


Pariul pentru România


Sunt convinsă că nimeni, niciun om politic nu și-ar fi dorit o “victorie” ca asta. Să ai 7,4 milioane de oameni, de sentimente, de gânduri, de suflete împotrivă nu e ușor. E dureros și poate că e destul de nedrept. Dar aici s-a ajuns.

În fapt, cred că după momentul de duminică nimeni nu poate vorbi despre o victorie, ci mai degrabă despre o lecție usturătoare, dureroasă. Putem vorbi despre o înfrângere strategică catastrofală pentru USL dar fiecare tabără își poate trage la rându-i niște învățăminte dure, amare. Cine nu înțelege, e pierdut. Pășește pe alt pământ.

Prăpastia, falia creată în societate e cel mai grav și periculos lucru ce se putea întâmpla. Cauzele sunt diverse, s-au sedimentat în ultimii 22 de ani și au generat, în timp, două Românii paralele, o societate profund polarizată și radicalizată. Bătrâni care se înjură în parcuri, oameni care se ceartă pe stradă, pe ulițe, la cozi, în magazin, pe rețelele de socializare, la serviciu. Două Românii care se strâng de gât, se scuipă și se înjură continuu. În plus, vreo alte 8 milioane dezamagite de tot. Ignorarea lor poate sădi calea naționalismului, extremismului. Totul arată ca o gaură neagră. Nimeni nu știe ce va ieși, ce va exploda,  la un moment dat din ea. 


Își dorește, își asumă cineva riscul ăsta? Nu cred. Pentru asta, toți politicienii conștienți trebuie să facă ciocu’ mai mic! Să lase armele mai jos…

Însă, cu multă abilitate și grijă, știu că președintele Băsescu poate să unească aceste Românii, se poate conecta la ele. Poate construi o punte. Poate înțelege gânduri, sentimente, dezamăgiri, greșeli, revolte mai mult sau mai puțin justificate. Trebuie doar sinceritate, adevăr și conciliere numai și numai vizavi de popor. E ca un jurământ de credință pe care trebuie să și-l facă. Este pariul vieții lui. Adevărata misiune imposibilă și cea infinit mai grea.

Trebuie doar să nu uite nicio clipă că, așa cum a sensibilizat o întreagă Republică Moldovă, cum a dobândit respectul cancelariilor occidentale, cum a provocat reacții geo- strategice,  trebuie să unească și niște suflete și minți pe care le va conduce până la final. Iar poporul, cu bunele, cu necazurile și cu sclipirile lui, pentru asta, sunt convinsă că îi va fi, la un moment dat, recunoscător. Binele, sub toate formele lui, dacă este arătat, explicat și demonstrat este întotdeauna, la nivel general, apreciat în conștiința socială a unui stat.

În fapt, Președintele Băsescu trebuie să stea numai acolo unde a fost mult timp. Deasupra clasei politice, deasupra demagogiei, deasupra mișeilor. E suficient de puternic să înțeleagă și să facă asta. A mai făcut-o. Trebuie doar să aibă mereu și mereu, în fiecare secundă, gândul la poporul lui, la patria lui și la aceste Românii dezbinate, ucise psihic, nervos de politicieni.

Pe de altă parte, omul politic Traian Băsescu trebuie să redevină maestrul loviturilor din offside abil gândite, trebuie să evite gafele de comunicare,  trebuie să aibă mare grijă la personajele percepute negativ care s-au suprapus imaginii sale,  trebuie să definească o relație instituțională cu PDL și trebuie să impulsioneze reconstrucția dreaptei în România. Știu, chiar are multe de făcut.

Președintele trebuie să fie mediatorul tuturor categoriilor sociale. Trebuie să fie motorul primenirii clasei politice. Trebuie, ca și până acum, să impulsioneze reformele. Trebuie să schimbe Constituția. Trebuie să pună în aplicare referendumul din 2009. Trebuie să fie în continuare garantul funcționării democratice a instituțiilor, a Justiției. Trebuie să protejeze statul pe care-l conduce de orice fel de influențe. La acest capitol, doar trebuie să-și urmeze drumul început. Pot să jur că aici nu va ceda în niciun chip, de aici nu se va abate. Pentru că n-ar fi el.

Acum, omul politic Traian Băsescu este suficient de puternic și experimentat în opt ani de mandat să știe că până la final de 2014 cel puțin va trebui să joace numai pentru România reconcilierii, numai pentru România generațiilor viitoare. O misiune aproape istorică dar, pentru el, deloc imposibil de atins. 

În 12 ani, după șase lupte câștigate prin KO, cred că Președintele Băsescu a intrat deja în a 7-a. Va fi crâncen, cumplit dar trebuie s-o facă. Știu că tot ceea ce nu-l doboară, îl întărește fantastic. Până acum nu l-a doborât nimic. Ca atare, pariul uriaș pentru întreaga Românie unită poate fi câștigat numai și numai de el. 



luni, iulie 30, 2012

Oameni fără onoare


Sună a titlu de film, nu? Cu multă destoinicie, cred că poate ieși chiar unul bun. Finalul e mereu de infarct. Garantat.

În 2004, PSD a pierdut prezidențialele în ultima săptămână.

În 2007, odată cu prima suspendare, Voiculescu, PSD și PNL l-au relansat pe Președintele Băsescu într-un mod spectaculos.

În 2009, tot la prezidențiale, "dragostea mea" pentru Vîntu și toți mogulii l-au readus pe același Președinte la Cotroceni.

În 2012, Năstase a preferat glonțul penitenciarului. Și tot în pușcărie a ajuns.

Acum, pe Președinte l-au mai suspendat odată și totul s-a întors, din nou, împotriva lor. Au readus pe firmament PDL și pe Președinte, poate nu credeți, dar chiar l-au făcut mai puternic decât oricând.

De opt ani, PSD, PNL, USL, mogulii și pușcăriabilii, slavă Domnului că n-au reușit să finalizeze nimic. Totul a murit la intrare. Pentru că poporul ăsta "nesimțit" care ieri a stat acasă, scârba asta de clasa politică, sictirul și teama de USL, disprețul și revolta față de încălcarea democrației- toate acestea au învins. Cealaltă Românie- activă, tânără, întreprinzătoare, conștientă, sensibilă și deloc manipulabilă e mai puternică și nici acum nu i-a lăsat să-și bată joc de ea.

Însă ei, cu o stăruință iresponsabilă, de opt ani încearcă. Cu ce preț? Niciodată nu le-a păsat. România, nici una, nici cealaltă- cu toate problemele ei- nu există în ADN-ul lor.

Bine, putem asculta în fiecare dimineață Vocea Rusiei. Astăzi ne spunea că "trebuie acționat în forță", că "trebuie organizate proteste de stradă" și că Viktor Orban este, în esență, un dușman al poporului pentru că el "controlează un număr impresionant de cetățeni români". Până la urmă, este și asta o opțiune, o abordare. Kremlinul poate să propună și război civil. Totul este dacă-l iei în seamă, dacă ești sănătos la cap, dacă-l aplici sau nu.

Orice respingere a concilierii cu cealaltă Românie și orice refuz al coabitării îmi par acțiuni de inconștiență maximă. USL și Voiculescu trebuie să înțeleagă că s-a terminat. E tutto finito!

Guvernați bine și corect pentru toată România dacă sunteți în stare. Luați mâna de pe Justiție, reformați-vă partidele, renunțați la pușcăriabili și lăsați instituțiile statului ăsta să funcționeze. Extern, oricum, sunteți compromiși.

Pentru că ați aruncat o țară întreagă în haos, cu siguranță, trebuie să plătiți. Îi numesc aici pe Dragnea, pe Hrebenciuc, Voiculescu, Mitică Iliescu, Fenechiu, Antonescu și Ponta. Așa mi se pare corect. Ești iresponsabil, ataci democrația unei țări, abuzezi incalificabil de putere și instituții, furi masiv în secții și cu urna mobilă, plătești.

Iar pe noi lăsați-ne în pace. În viața asta, în lumea asta, onoarea înseamnă cinste și demnitate.In extenso, cred că și dragoste de țară.

Voi, știu, nu înțelegeți. De mai bine de opt ani, sunteți efectiv incapabili de așa ceva.

P.S. Citiți-l vă rog pe Vasile Dâncu. Are răspunsul pentru care Transilvania și Banatul au stat acasă.

Consilierul lui Crin Antonescu: "Ia mai du-te și tu în mă-ta dacă ai curiozități din astea"

Am întrebat dacă Antonescu își dă demisia sau nu. Am primit următorul răspuns. Îl redau exact: "Ia mai du-te și tu în mă-ta dacă ai curiozități din astea...Uită numărul meu de telefon".

Numărul l-am uitat. L-am asigurat că o voi face. Este vorba despre Dan Mihalache, consilier al lui Crin Antonescu, secretar general adjunct al Guvernului, om care se ocupă de imaginea și comunicarea PNL. Eu pot accepta multe, dar înjurăturile de mamă, indiferent de la cine vin, nu pot să le accept. Atât.


Un mizilic! Bineînțeles că a reușit!


A fost cea mai grea luptă a vieții lui. Și a reușit. Nu știu cum, dar a făcut-o. Misiunea imposibilă pentru imposibilul om politic a fost un succes. Doar el și o mână de nebuni au crezut în ea.

Cum poate un om să învingă non-stop toate mașinăriile cu atâta forță, îndârjire și încăpățânare? Cum poate să treacă prin două suspendări și prin șase bătălii politice teribile în ultimii 12 ani? Nu știu, întrebați-l. Este Președintele ales al României, șeful acestui stat. Eu așa ceva n-am mai întâlnit.
La nivel internațional, este singurul care a supraviețuit în fața a două execuții politice, unei lovituri de stat moderne și unei crize economice de asemenea proporții. Este cu adevărat incredibil, dar a reușit ce n-a putut niciun alt lider până acum. 
În ciuda celor care mă condamnă de atâția ani, am să-l respect mereu. E strict opțiunea mea de cetățean liber al acestei țări. Nimeni nu-mi poate îngrădi acest gând.


Mi s-a părut nedrept. Și a fost nedrept ce s-a întâmplat. Mi s-a părut incorect. Și a fost. M-a revoltat. Și, ca de obicei, n-am ascuns nimic. Cine mă cunoaște, știe. Spun întotdeauna ce cred. Cu orice risc. 
Cine îl cunoaște, știe. Este extrem, extrem de puternic. Nu iartă, nu uită, nu renunță niciodată la lucrurile în care cu adevărat crede. Și foarte bine face. Pentru suspendarea asta, chiar nu a greșit cu nimic.


Acum, sigur, trebuie să se reconcilieze cu poporul. Finalmente, lui îi datorează totul. Poate nu credeți deloc, dar pentru el chiar s-a luptat. Îl doare, știu. Îi pasă, sunt convinsă. Și cred că va încerca. E pariul cu adevărat incredibil al vieții lui. În fibra lui știe asta mai bine decât toți. Dar ca să reușească, trebuie să dezvăluie totul. Este obligat să schimbe ce n-a putut să urnească până acum. Nici asta să știți că nu e imposibil, doar l-ați văzut, îl știți! Niciodată, dar niciodată să nu-l subestimați.

Pe de altă parte, sper că, în noaptea asta de apoplexie, toți liderii USL, formali sau informali, sunt conștienți că s-a terminat întreaga aventură, întreg haosul. Crin Antonescu trebuie să plece, Voiculescu și Dragnea cu certitudine trebuie să plătească, pușcăriabilii vor ajunge fix acolo unde le este locul iar instituțiile statului trebuie să funcționeze în continuare ca într-o adevărată democrație. România își va relua traseul european și pentru asta cred că trebuie să ne bucurăm cu toții. Niciodată nu m-am gândit că o să ajung, ca român, ciuma Europei. Pe mine asta chiar m-a jignit. Profund.

Ce-a fost? O paranteză periculoasă, de infarct, în democrația României. O fractură, o falie teribilă în societate pe care a adâncit-o USL. Ce-a fost pentru el, omul politic Traian Băsescu? L-ați văzut. Un mizilic.

În sinea lui, vă spun că este mult prea puternic să fie pus la zid, să fie împușcat, să fie îngenuncheat de niște mișei.



sâmbătă, iulie 28, 2012

Cât pot ei fura?


După o săptămână de liniște într-o țară profund afectată de criză, în care s-au tăiat și salariile, cu un regim semi-prezidențial în care nimeni nu-și suspendă președintele, am aterizat în Patria Nebunilor.

Citesc mesajul lui Dorin Chirtoacă. Impresionant. Am fost de mai multe ori la Chișinău, inclusiv de alegeri. Dorin Chiroacă este o rara avis într-o zonă profund afectată de interesele Moscovei. El consideră că nu sunt motive plauzibile pentru suspendarea președintelui Băsescu și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu participe la referendum.  În 2009, oamenii aceia au ieșit masiv la urne. De ce? Pentru că dacă există vreun președinte care să fi ținut cu dinții de parcursul democratic al Republicii Moldova și care să fi încurajat relațiile tot mai strânse dintre cele două state, acela este Traian Băsescu. Dar cine mai recunoaște, cine mai conștientizează acum?!

Noi ne ocupăm de pelerinaje și de fandaxii.

Vanghelie vrea bătaie, Dragnea vrea să facă ce știe el mai bine: să fure. Ponta minte non-stop, Antonescu e un iresponsabil. Restul sunt disperații și pușcăriabilii. Au venit la putere de trei luni. Nimic n-au făcut, ba din contră. Au călcat toate instituțiile în picioare, au izolat țara în plan internațional, m-au transformat pe mine, ca român, în spaima Europei, au adâncit într-un mod incredibil falia din societate sfârtecând efectiv România-n două. Deci pentru cine să ies la vot? Ca să-i legitimez, ca să le dau dreptate? No way. Pentru ce au făcut, ei nu vor merita niciodată votul meu.

Marea întrebare a zilei de astăzi, în contextul invalidării sau validării referendumului, este câte voturi poate fura USL-ul?

Cât se poate fura în feudele disperate gen Teleorman, Constanța, Vrancea, Bacău, Iași și altele asemenea? Cât mai pot fura Dragnea sau Fenechiu? Cât se poate fura la țară? Cât se poate fura în interiorul secțiilor? Cât pot fura proxeneții, interlopii? Până unde se poate merge cu turismul electoral? Mai există vreo lege, ceva de respectat în țara asta?
Are cineva un răspuns argumentat la toate acestea? Deocamdată, nu.

Matematic, pentru validarea referendumului, USL trebuie să fure aproape 2 milioane de voturi. Contează aici totul. Și voturile pro, și voturile contra și cele invalide. Toate se adună, toate cântăresc foarte greu. În esență, în ele stau democrația. Pot fura mai mult decât putem noi protesta? Răspundeți voi...

Sunt, în total, 18.548 de secții de votare. Deci Mr.Dragnea trebuie să fure cam 108 voturi în fiecare secție. Ca să fie sigur, a cerut 250 mai mult.

Este posibil sau e imposibil? Asta vom vedea acum. În Noua Zeelandă urnele deja s-au deschis.

joi, iulie 19, 2012

Iresponsabilul Crin Antonescu a folosit atentatele teroriste ca pretext pentru decapitarea unui șef de structură specială a României

CSAT nu a fost convocat aseară, în mare grabă, pentru astăzi, din considerente de Burgas. Și nici pentru Hidroelectrica. Orice specialist în securitate vă va spune că așa ceva reprezintă o gafă politică majoră, de proporții. Când convoci CSAT, în mod excepțional, pentru asemenea situații nu faci decât să atragi atenția. Nu faci decât să comunici, prin convocarea celei mai puternice structuri a statului, că te-ai panicat, că e posibil să ai o vulnerabilitate importantă. Or, comunicatul CSAT chiar asta subliniază. Că niciun fel de indicii nici măcar nu au existat.


Eu înțeleg multe, eu înțeleg că mediatic s-a pregătit atent problema. S-a creat, culmea, și un alt eveniment- tip fandaxie: un pachet suspect în cursa de Tel Aviv ce trebuia să aterizeze la București. Așa ceva nu a existat. Nu a explodat nimic, decât prostia prea multă în capul unor lideri USL. 


În fapt, în toată această demență, Crin Antonescu, în iresponsabilitatea-i deplină și halucinantă, a folosit drept pretext atentatul terorist de la Burgas ca să decapiteze un șef de structură specială. Adică pe directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș.

Motivul ar fi că președintele Băsescu are comunicații securizate în sediul de campanie. Situația președintelui suspendat însă nu e reglementată în nicio lege. El dispune totuși de protecție din partea SPP atât timp cât este președinte ales. Și, din câte știu eu, SPP nu comunică prin porumbei.
Așadar, Marcel Opriș nu a încălcat nicio lege din această țară. Ceva ce nu este reglementat, nu este ilegal. Țac- pac, aseară, Cristian David a convocat comisia parlamentară, azi l-au audiat pe Opriș și a și stabilit fără niciun dubiu că totul este ilegal.

Însă iresponsabilului președinte interimar al României nici măcar nu i-a trebuit raportul comisiei. A propus, în disperarea-i cunoscută, revocarea generalului Opriș cu toate că presupun că știa că, pentru a se lua o decizie în CSAT, chiar trebuie consens. Iulian Fota s-a opus. Consensul n-a fost întrunit. Propunerea a picat. Iresponsabilul Antonescu iese pe Antena 3 și aproape că-l amenință pe directorul STS. Și mai spune și asta: "O să cercetăm orele următoare, zilele următoare, mai departe problema și o să vedem totuși ce este de făcut".

Eu zic să faceți CSAT în fiecare zi pentru a discuta starea vremii. Și domnului Fota să-i organizați o răpire, ceva. Disperarea e maximă. Dacă te folosești de atentate teroriste, înseamnă că ai grave probleme...la cap.

"În opinia mea, dacă domnul Băsescu va fi demis la referendum, mulți vor pleca", a mai spus iresponsabilul președinte interimar al României.  Adică să destructurăm tot statul - pentru simplul fapt că Antonescu, în lipsă de cărți, joacă poker cu siguranța națională a acestei țări.

Inconștiența acestui om, evident, nu are limite- ceea ce nu mă surprinde. Tot ce-l interesează este puterea deplină și imaginea. Vrea să stăpânească, să domine și pentru asta a intrat într-un delir total...

Să decapitezi un serviciu doar pentru că pe tine te interesează un soft de alegeri și să folosești pentru asta atentatul terorist din Burgas- cred că poate fi calificat drept atac împotriva siguranței naționale. Pentru asta poți răspunde penal.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării discută, potrivit legii, toate problemele ce vizează securitatea și siguranța națională a statului român în raport cu cetățenii lui. Softul pentru alegeri nu este o problemă de CSAT ca, de altfel, nici fizicul generalului Opriș.
Așa că îi propun iresponsabilului Crin Antonescu pentru mâine să mai convoace un CSAT, să-l lege fedeleș pe Fota de altarul bisericii din Cotroceni, să declare război Germaniei, să inițieze o acțiune militară împotriva lui Barroso și, evident, să decidă ieșirea din NATO.

Sau să se ducă direct în spital. Pentru această țară, cu siguranță, e mult mai bine așa!

P.S. Mă scuzați, iresponsabilul este, de fapt, "paiața de la Cotroceni". Adevărul e că atunci când președintele Băsescu îți pune o etichetă nu prea mai scapi ușor de ea. Asta cu paiața- e, într-adevăr, bună. Și Ion Iliescu are același dar, aceeași mână bună la etichetări.

USL a luat-o razna

Pentru referendum, cei de la USL și-au făcut afișe care-i spun "NU" Angelei Merkel, "NU" lui Barroso, în care DNA este acuzată că este "poliție politică personală" ( instituție a statului) iar președintele Băsescu ar fi pus la cale, în 2005, până și răpirea jurnaliștilor în Irak...pentru 2012 mă gândesc. Halucinant! Uitați-vă aici.

Cât despre marele deputat Victor Socaciu, băgat în Parlament tot de rețeaua lui Vanghelie- Voicu din considerente de menestrel, am ajuns la concluzia că omul este efectiv nebun. Nu e prima oară când derapează grav. Acum, a luat-o razna. Crezul lui, ca ales- unul din cei 256, este ăsta: poporul român este prea prost să-și aleagă Președintele României, să voteze 300 de parlamentari și unicameralul. Iar parlamentarii, pușcăriabilii sunt elita. De nu credeți, luați aminte aici!

Eu am votat, în 2009, pentru 300 de parlamentari și unicameral. Și ca mine au mai făcut 9.320.239 de proști în țara asta.

Din ce constat, văd că USL își arogă un statut de "rasă superioară": are dreptul să suspende degeaba președinți în țara asta, să arunce în haos un întreg stat, să calce în picioare toate instituțiile, să mintă continuu, susținut și cu zâmbetul pe buze, să ne facă de râs în toată lumea, să ne tragă 10 ani înapoi și, peste toate acestea, mai spun senin și că poporul înseamnă prostimea. Deci suspendați-ne! Voi rămâneți, noi plecăm! Suntem proști, urâți, nu spunem "heil" și prea vă deranjăm. 


Să recitim Mein Kampf.

P.S. O știre importantă: Shawkat a fost ucis.

marți, iulie 17, 2012

Mitomania a lovit România

Mitomania, conform DEX, se explică așa:  Boală psihică caracterizată prin tendința de a denatura adevărul, de a inventa fapte care nu s-au petrecut în realitate- mania de a miți- stare patologică constând în tendința de a denatura adevărul- manie caracterizată prin tendința maladivă de a denatura adevărul, de a minți- tendință patologică de a fabula.

Bun. Luăm un studiu de caz: Victor Ponta. Crin Antonescu a lovit și ieri, și acum câteva zile când a zis că punctele lui Barosso nu există iar el va fi un președinte interimar discret. Tocmai d'aia saluta mitingul de la Constanța și don'șoarele lui Mazăre golașe de pe scenă. Iar în Timișoara îl bântuiau morții. De discret ce era. Mă rog...
Dar dacă de la Crin nu am chiar niciun fel de pretenții, eu pe Victor Ponta chiar nu îl înțeleg. Deloc. Nu înțeleg de ce un om atât de tânăr ce avea o carieră, un viitor în față, minte continuu. Povestea cu El Pais este grăitoare. Și nu e singura. De mitomanie chiar cred că s-au molipsit toți.


Așadar:

1. Ponta dă un interviu îl El Pais în care spune cu subiect și predicat că-și dă demisia dacă se dovedește plagiatul.
2. Întors în țară, o dă la întors: n-a zis așa.
3. El Pais scoate înregistrarea. Penibil. Se dovedește că Victor Ponta a mințit.
4. Întrebat ieri despre același lucru, Ponta o ține pe-a lui: n-a zis că demisionează. Ba mai mult, interviul l-a dat în engleză. "Mai bine vorbeam în rusă", glumește în stilu-i caracteristic. Mai bine...tăcea și, vorba aceea, filozof rămânea.
5. Am căutat înregistrarea crezând că eu m-am sclerozat, că m-am ramolit definitiv. Văd că a apărut și în Adevărul. Și observ că Ponta nu a dat interviul în engleză, ci fix în română. Bineînțeles că a spus că demisionează.

Îmi spuneți voi de ce a mințit iar, ba chiar de două ori? Prima dată cu engleza, a doua oară iar cu demisia?Ascultați, citiți și vă cruciți. În românește, por favor.

El Pais: Și dacă o comisie pe care ați spus dvs. acum decide că a fost plagiată...
V.Ponta: Atunci, în mod sigur, mă retrag...
El Pais: Ați demisiona...
V.Ponta: Sigur. Dacă comisia abilitată de lege dă o asemenea decizie, da.

Victor Ponta -  Interviu El Pais
   
 Asculta  mai multe  audio   traditionala


duminică, iulie 15, 2012

Domnilor, vorbește Obama

Pentru cei care nu realizează cât de gravă este situația, recomand editorialul din The Washington Post. Este o poziție semnată de boardul editorial al publicației, o astfel de apariție fiind extrem de rară. Despre România, așa ceva nu a mai apărut de foarte, foarte mulți ani.
Pe scurt, aici vorbește administrația americană, vorbește Departamentul de Stat, vorbește președintele Obama.
Cine nu știe engleza, și mă refer aici în primul rând la președintele interimar, recomand cursuri rapide. Sau, mă rog, google translate. "Romania's repressive moves".

Cât despre domnul Antonescu, am auzit din gura dânsului, în Timișoara, ieșind următoarele cuvinte, rostite cu patos și cu o inconștiență extraordinară: "La ușa conștiinței mele, în pragul fiecărei nopți, apar ei, cei mai frumoși dintre noi și mă întreabă în fiecare noapte: ce ați făcut cu sângele nostru? Ce ați făcut cu viața noastră? Ce ați făcut cu jertfa noastră întreagă și curtată. În 1989, decembrie, oamenii aceia și-au dat viața".

Domnule Antonescu, atât am să vă spun: uitați-vă atent cine stă în spatele dumneavoastră. Mitică Iliescu, Cătălin Voicu, Ionel Marin și Francisc Radici au trecut cu tancurile la Inter peste ei. 50 de morți, 462 de răniți și 1.245 de suflete arestate. În pragul fiecărei nopți, a dumneavoastră conștiință cred că face scurtcircuit.

Creier de borfaș


Către Președintele SUA, Barack Obama,
Către Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen,
Către Cancelarul Republicii Federale Germania, Angela Merkel,
Către Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso,
Către Președintele Franței, Francois Hollande,
Către Secretarul General al ONU, Ban Ki- Moon,
Excelențele Voastre,

Nu vă uitați numai la Siria. Acolo, Bashar își asumă. Aici, în Sud Estul Europei, în “butoiul cu pulbere”,  lucrurile s-au mai rafinat. Loviturile de stat moderne se pot produce în maximum o săptămână. Dacă nu credeți, uitați-vă la noi. Nici n-a fost greu. Au reușit, în sfârșit!

Dacă nu știți cum se face, vă vindem noi secretul. Călcați totul în picioare- legi, regulamente, everything. Succesul este garantat. Mai întâi, trebuie să faceți următoarele: luați Monitorul Oficial la braț și fugiți cu el până nu vă mai prinde nimeni. Apoi, restrângeți atribuțiile Curții Constituționale. Decapitați în serie toată conducerea statului în frunte cu președintele ales, dați afară Avocatul Poporului, guvernați prin Ordonanțe de Urgență pe care nu le mai contestă nimeni. Dacă aveți pușcăriabili în Parlament și în partide, țineți-i acolo. Mereu votul lor va fi decisiv, vă va folosi.

Asta este rețeta noastră românească sănătoasă. E ca o ciorbă bună: nu contează dacă e din pui sau din carne de om.  Dacă vă întreabă cineva ceva, răspunsul e unul singur: nu e adevărat! E intoxicare, e minciună, e manipulare, agenturile sunt de vină. Ba mai mult, băgați bocancul și accelerați naționalismul: Nu ne dă nimeni ordine, nimeni nu ne dictează. Asta dacă vi se impune cumva un scurt îndreptar de democrație, în 11 puncte, de la Bruxelles.

Excelențele Voastre,

Vă mai mărturisesc ceva și sper să rămână secretul nostru. Vă vine sau nu să credeți, dumneavoastră, Domniile Voastre, nici nu existați. Sunteți niște fakeuri, niște oameni ai intereselor străine. De exemplu, Departamentul de Stat și ambasadorul SUA sunt niște ființe care vor cu tot dinadinsul să facă rău acestui amărât popor român.
Nu vă speriați, NATO nu contează. Doamna Merkel nu poate dicta “coloniilor” și și-a luat țeapă și cu Sarkozy. Domnul Barosso este un om care jignește poporul și inteligența noastră, Hollande nici el nu prea există. ONU- care ONU? Noi nu discutăm cu oamenii care aduc prejudicii poporului român suveran.

Ca atare, dacă nu vreți să fiți în scurt timp să fiți suspendați și dumneavoastră din această țară, tăceți pe vecie. Lăsați-ne în pace! Dar luați-vă scutul. O să fie folosit ca o mașinuță de raliu. Să nu ziceți că nu v-am spus...

Doamna Merkel, luați-vă vă rog investițiile. Am auzit un al ministru spunând că n-are nevoie în general de ele. Așadar, de ce vă chinuiți? Nu credeți, dar noi chiar suntem suverani.

Domnule Barroso, luați vă rog frumos de pe capul nostru și UE. Chiar ne face rău. Și dumneavoastră, ciocu' mic- dosarul dumneavoastră de cadre l-a scos varanul Voiculescu. Sunteți un "comunist, marxist- leninist, maoist și terorist" ( încă nu-mi vine să cred că cineva a scris lucrurile astea). Domnule Barroso, Kremlinul și Gazpromul se poartă mai frumos cu noi.

Domnule Ban Ki Moon, spre binele dumneavostră vă spun: să nu cumva să dați vreo rezoluție. Cum de ce? Pentru că vă suspendăm imediat.

Pentru toți ce care au nelămuriri, rog a fi sunat generalul Mitică Iliescu. Dacă nu răspunde, încercați la Cătălin Voicu. “Vorbesc ca (sic!) să înțelegeți dumneavoastră”. Asta vă va zice din 10 în 10 secunde.  Dacă nu o să vă înțelegeți cu el, va fi nasol. Vă va aresta, vă va face dosare, va scoate hârtiuțele sau imaginile, veți înfunda pușcăriile. Și nu, chiar nu glumesc.

Oricât ați fi Domniile Voastre de președinți, oficiali, lideri europeni sau mondiali, cu ăsta nu merge, nu e de joacă. Știți de ce? Pentru că, în esență, în lumea asta sunt mai multe feluri de a gândi. Ca mine, ca noi, ca Domniile Voastre sau… ca ei. M-am gândit mult, știți ce ne desparte? Nu valori, nu principii, nu legi fundamentale, nu democrații, ei oricum nu înțeleg astea.  Ne desparte ceva mult mai pământesc și mai simplu. Se traduce printr-o simplă întrebare: Aveți creier de borfaș?

sâmbătă, iulie 14, 2012

Ce vedeți, ce auziți, ce știți, ce citiți - nu există

Ce parcurgeți mai jos sunt doar o fantasme. Pe principiul de tristă amintire: nu există pentru nu vrem noi! Sunt intoxicări!

Aici sunt cele 11 puncte ale lui Barosso. Crin Antonescu, președinte interimar al României, a mințit- a spus că ele nu există. Ponta- a spus că ele există, a răspuns la ele dar nu sunt chiar așa. Ei bine, chiar așa sunt. De mințit, au mințit amândoi. Unul mai mult, altul mai puțin.















Aici, agenția care face PR-ul Guvernului rus și Gazprom a trimis un comunicat în numele Guvernului Ponta. Guvernul României spune că nu există niciun contract, ci doar niște tatonări. Eu nu cred. Pentru că atunci când sunt tatonări, PR-ul nu dă comunicat în numele tău. Deci cine mine? Ghici ghicitoarea mea...

O vorbă înțeleaptă a poporului român spune așa: prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul. În această categorie, eu, mai jos, prezint faptele. Voi trageți concluziile. Voi sunteți suverani, nu-i așa? :)

1. Andrei Marga spune că a făcut diligențe la ambasadorul Germaniei pentru o întâlnire la nivel înalt. Imediat, ambasadorul german spune că nu s-a făcut niciun demers. Marga zice, pe jumătate blocat: Eh, urma să fac...
2. Victor Ponta, de Ziua Franței: Ar trebui să învăț puțină germană, mai ales în Europa acestor zile. Imediat, ambasadorul Germaniei dă replica: oficialii germani nu îi cer premierului să vorbească în germană, se poate să vorbească și în altă limbă.
3. Victor Ponta, de Ziua Franței:  Până pe 29 stăm acasă. Ponta, acum o săptămână: "Voi demonta această campanie ticaloasă. Tuturor le-am spus același lucru: vă rog trimiteți experți în primul rând să demontăm minciuna. Nu a existat nicio ingerință în Justiție. Nu există niciun caz în care cineva să fi intervenit. Informațiile au fost intenționat false pentru a fi folosite într-o bătălie politică și voi merge la Bruxelles, la Paris, la Berlin pentru a răspunde partenerilor noștri. Pentru că este vorba de România și, indiferent de ce va decide poporul român pe 29 iulie, de pe 30 iulie trebuie să trăim în aceeași țară".
4. Titus Corlățean, ministrul Justiției, tocmai recunoaște cu jumătate de gură că, la Bruxelles, a avut o prestație neconvingătoare în fața comisarului Reding, în raport cu așteptările ei.
5. Tius Corlățean, ministrul Justiției, în mod halucinant, îi trage o palmă și lui Barosso: Atunci când apar acuzații grave, un stat al UE așteaptă să fie întâi întrebat. Asta este regula: întrebi și autoritățile statului respectiv. Întrebi ministrul Justiției, ministrul  Afacerilor Europene, ministrul de Externe.
6. Titus Corlățean, ministrul Justiției o desființează pe Reding și întreaga Comisie Europeană- acuzându-i indirect că mint, că au băgat minciuni în raport, ca fac politică, că nu sunt în stare să-și facă obiectiv treaba și că "unii"- agenturile străine probabil vor fi de vină pentru că nu vom intra în Schengen : În raportul CE pe Justiție, va exista și o adăugare politică din aspecte incorecte față de situația reală din România, iar respectivele concluzii vor fi folosite de unii pentru a îngreuna aderarea țării la Schengen. Anterior, același mare ministru al Justiției declarase că informațiile despre situația din România sunt o "manipulare crasă" și " minciuni".

Așadar, oamenii ăștia sunt total despriși de lumea în care trăiesc. Să o înjuri non-stop pe Merkel, s-o iei chiar și la mișto, să spui că nu te mai duci nicăieri după ce se știe că nimeni nu te mai primește, să spui că documentele nu există când ele apar, să minți non-stop, să te mai iei și de Reding și de Barosso, să acuzi indirect Comisia Europeană că va băga minciuni în raportul pe Justiție- e nebunie, demență curată. Vroom, vrooom! Aici, repet. No, nu e cu mașini...deloc.
O singură idee de bun simț se desprinde din toată această nebunie. Oamenii sunt total nepregătiți să conducă România. Nu poți să minți la modul cel mai grosier și apoi să râzi în nas tuturor. Intern și internațional. Oamenii ăștia n-au nici cea mai vagă idee despre cum funcționează Uniunea Europeană, ce înseamnă în general politica externă, cu ce se mănâncă ea, n-au idee cât s-a complicat totul în anul 2012...Și mai văd că apasă periculoasa pedală naționalistă: Nu ne face nimeni ordine în țară, nu ne dictează nimeni, nu votează Merkel. Da, este perfect adevărat, dar când ai intrat cu greu în UE ți-ai cedat și o parte din suveranitate. Ești într-un club - respecți regulile. Când spargi geamurile, ieși!
Omul de la Rahova chiar știe cum stă treaba asta. Faceți-i o vizită vă rog. Luați cursuri de la el.

Cât despre ingerințele în Justiție, de la Grăjdan și până la Bălan cred că este evident ce s-a întâmplat. Pentru mine cel puțin. Eu pot pricepe, înțelege multe dar totul până la gruparea Voicu- Mitică Iliescu. Pentru că aici este vorba de mafie. Și, ca atare, am o întrebare: când a fost ultima oară George Bălan, la cafeluță, în Guvern?

Someone, please, call 911!

Pick up the phone, yo!
Tell them I've just been shot down,
And the bullet's in my heart
And it's piercing through my soul
Feel my body getting cold...
.........
Someone, please, call 911!
.........
I'm in real big trouble
You're in real big trouble
Lord knows I'm in trouble
.........
Pick up the phone, yo!


Victor Ponta: " Băsescu își joacă viața și libertatea. Blejnar îi aducea lui Băsescu bani. Putem demonstra asta după 29 iulie.(...) Băsescu a mințit și a fraudat votul din 2009 ca să ajungă președinte. Oamenii plătesc rate mai mari din cauza lui Băsescu. Sigur, crește leul.(...) Acest nemernic care este Băsescu, că am înghițit de la acest individ șantaj îmi ascultă telefoanele.(...) Băsescu e cel mai mare mincinos din istoria României, nici măcar Ceaușescu nu mințea (...) Este un scorpion, ucide pe cei care stau în jurul lui."

Tot ce ați citit mai sus se traduce cam așa: disperare maximă. Minciuni peste minciuni, un amalgam halucinant de amenințări, jigniri și acuzații ce trădează panica, prăbușirea, dezastrul, catastrofa, durerea, ruina și prăpădul. Deși cursul a crescut grație lui Dragnea, Voiculescu și Hrebenciuc, recunosc: ideea că Ceaușescu nu mințea este chiar foarte tare. Și de ținut minte. Sincer, n-aș fi crezut că o să aud, în 2012, la 22 de ani după ce Mitică Iliescu trecea cu tancurile peste oameni, așa ceva din gura unui tânăr politician. Cât despre scorpioni, Ponta are dreptate: chiar ucid. Domnul Hrebenciuc știe cum vine cu asta. Și de obicei, da, e cam letal...

Crin Antonescu: "Se vorbește în ultimele ore de cele 10-11 porunci pe care președintele Comisiei Europene, Jose Barosso, le-ar fi dat premierului. Nu există așa ceva, nu avem un document în sensul ăsta.(...) Un lucru foarte clar pe care îl știe cu certitudine domnul Barosso și o asemenea ipoteză e jignitoare pentru noi. (...) Nu sunt curios, butonul 3....Doar dacă răspunde Dumnezeu, ceea ce mă îndoiesc, nu de existența lui Dumnezeu, ci de răspunsul pe butonul 3 al lui Băsescu. Altfel nu mă interesează cine e pe butonul 3"

Victor Ponta: "Am transmis Comisiei Europene răspunsurile la cele 11 probleme ridicate de președintele Barosso. Și domnul președinte Barosso mi-a ridicat 11 probleme- astea sunt cele 11 probleme. Nu spunem că sunteți vinovat, spunem doar că am vrea răspunsurile la ele. Eu astăzi am făcut aceste răspunsuri și le-am transmis către Comisia Europeană"

Și acum cele 11 probleme- motivul demenței. Răspunsurile sunt sub semnătură. Nominal. Nu le aplici, ești pa! Recomand aprofundarea art. 7 din Tratatul de la Lisabona care ar putea fi invocat în premieră și într-un mod cu adevărat excepțional.

Până Crin Antonescu învață să nu mai mintă de la pupitrul de la Cotroceni, în calitatea sa de președinte interimar al României, vă spun că UE cere în mod clar și fără dubii următoarele: 

A. Respectarea statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar:

1.Reinstaurarea atribuţiilor Curţii Constituţionale de a verifica inclusiv constituţionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 38

2.Reinstaurarea regulii majorităţii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumătate plus unu din numărul celor înregistraţi pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41

3. Renunţarea la folosirea de ordonanţe de urgenţă în cazul unor decizii care afectează statutul instituţiilor fundamentale ale statului ori Constituţia şi în situaţii care nu prezintă urgenţă

4. Evitarea utilizării publicării selective în Monitorul Oficial pentru a urmări scopuri politice şi mai ales pentru a evita decizii judiciare.

5. Conformarea imediată în faţa tuturor deciziilor Curţii Constituţionale.

6. Angajamentul autorităţilor publice de a respecta independenţa sistemului judiciar şi evitarea criticării acestor decizii judiciare.

B. Redarea încrederii:

7. Numirea unui Avocat al Poporului care să se bucure de sprijinul majorităţii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent şi obiectiv

8.Nicio numire în posturile de procuror general şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub actuala preşedinţie: proceduri publice şi transparente şi liste deschise pentru oricine, selecţii bazate pe criterii de profesionalism şi integritate şi de palmares în domeniul luptei anti-corupţie.
9. Nicio graţiere prezidenţială în cursul actualei preşedinţii

10.Numirea unor miniştri împotriva cărora să nu fi fost formulate decizii că nu respectă criteriile de integritate. Obligaţia celor care nu respectă aceste criterii să părăsească posturile.

11. Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau corupţie la nivel înalt



Mai pe scurt, ambiția imberbului Ponta s-ar putea finaliza imediat și cam așa: el a încălcat Constituția și s-a dus la Bruxelles, el, Antonescu, Dragnea, Voiculescu, Hrebenciuc, Voicu și toți pușcăriabilii din Parlament au aruncat România în haos iar acum Europa s-ar putea să-l dea afară de tot și pe timp nelimitat pe Ponta din Consiliu și o întreagă țară s-o arunce afară din Uniune. Păi, da! Uniunea n-are nevoie de așa ceva. Noi cam avem nevoie de ea.  Așadar, cum spuneam, faceți un bine: someone, please, call 911! 


P.S. Un interviu amuzant dar și serios, AICI.
P.P.S. Petreanu. Aici. Atât.

vineri, iulie 13, 2012

Mințim, mințim și nu ne mai oprim...

Cei care mă cunosc bine, știu. Dacă e ceva care mă revoltă pe lumea asta sunt minciuna și nedreptatea. Pentru că eu cred că, în viață, trebuie să ai în general niște coordonate, niște repere. Niște valori și principii în care să crezi sănătos. Adică peste ele să nu poți trece orice ar fi, orice s-ar întâmpla, orice ai păți.

Nu sunt un om laș, nici măcar șmecher. Sunt un om demn, corect, nu fur, n-am palate și nici afaceri. Sunt perfecționistă. Cred în lucrul făcut de mine. Niciodată nu dau înapoi când știu că dreptatea e de partea mea.
Nu-mi place să mă autocaracterizez, o fac acum chiar pentru prima oară. Prin prisma meseriei, cunosc mulți politicieni. În 15 ani, acreditată pe lângă trei președinți ai României am întâlnit, observat mulți șefi de stat, am cunoscut multă lume. E adevărat, puțini m-au impresionat.

Cunosc regulile de funcționare ale Uniunii, ale Alianței Nord Atlantice, sunt pasionată de Orient. Cunosc protocolul, înțeleg limbajul diplomatic, în atâția ani am învățat ce înseamnă o negociere cu adevărat importantă. Pot pricepe semnale, avertismente dar pot să înțeleg și când ceva chiar este foarte grav.

Tot ce s-a întâmplat astăzi este fără precedent. Și asta este înspăimântător. Să mă explic:

Când Barosso și Rompuy refuză să se afișeze cu tine încălcând protocolul, când transmite îngrijorări post discuție, când cere ca răspunsurile SCRISE să-i fie transmise URGENT, înseamnă că nu vrea să se afișeze cu tine că s-ar putea compromite, înseamnă că nu vrea să te gireze, că nu are încredere în tine. În vorbele tale, în explicațiile tale. Înseamnă că vrea totul sub semnătură. Dacă nu aplici, te-a terminat: ori, ori! Ești pus la zid. Diplomatic, ești executat.

La ce instabilități sunt acum în Europa din cauza crizei, lui Barosso, Merkel și ceilalți lideri europeni România le mai lipsea de pe cap. Oricum au nevii întinși. Nu mai acceptă nimic, niciun derapaj. Criza asta a ras președinți, premieri, a ras guverne, dar toate schimbările au fost cu respectarea principiilor democratice și a prevederilor constituționale. Strict din punctul ăsta de vedere, nici în Grecia nu s-a întâmplat așa ceva.
Sensibilitățile Europei sunt foarte mari în ultimii ani de când a izbucnit criza. Cu Merkel și cu Barosso nu te joci, nu poți să minți, nu poți să o dai la întors. Nu joci ping-pong, mașinuțe și nici barbut. Ei au informații, au analize, au întregi aparate în spate. Ei nu fac monitorizări de presă, oamenii lor iau legea și văd dacă ai aplicat-o sau nu. Punct. Când este vorba de democrație, principii, valori și Constituție- ei nu acceptă să le râzi în nas. 

Ca atare, în premieră, Barosso a ținut să comunice post-întâlnire următoarele. Nu vreau să-mi imaginez cât de sinceră și dură a fost discuția în interior.

Barosso, adică Europa, Uniunea Europeană a spus asta. A somat aproape:

- a exprimat SERIOASE preocupări în ceea ce privește recentele evoluții politice din România în legătură cu..
- respectarea STATULUI DE DREPT, cu INDEPENDENȚA sistemului de Justiție și cu ROLUL CURȚII CONSTITUȚIONALE.
- a SUBLINIAT că trebuie GARANTATE mecanismele necesare FUNCȚIONĂRII UNUI SISTEM DEMOCRATIC
- a SUBLINIAT ÎN MOD CLAR că Guvernul României TREBUIE SĂ RESPECTE INDEPENDENȚA TOTALĂ a SISTEMULUI JUDICIAR.
- să RESTABILEASCĂ PUTERILE CURȚII CONSTITUȚIONALE
- să se ASIGURE că deciziile acesteia sunt RESPECTATE
- să numească un Avocat al Poporului ce se bucură de SPRIJIN TRANSPARTINIC
- să GARANTEZE o NOUĂ PROCEDURĂ DESCHISĂ ȘI TRANSPARENTĂ pentru NUMIREA PROCURORULUI GENERAL și PROCURORULUI ȘEF AL DNA
- să facă din INTEGRITATE o PRIORITATE politică
- a apreciat că asigurările date de premierul Ponta VOR FI LUATE IMEDIAT
- NU SE VA PRECUPEȚI niciun EFORT ca să existe un angajament similar și din partea celorlalte instituții românești.
- premierul Ponta a declarat că va furniza aceste angajamente ÎN SCRIS URGENT
- Comisia Europeană va publica raportul din cadrul MCV în 18 iulie 2012 în care va trece în revistă PROGRESELE înregistrate de România în ultimii 5 ani, INCLUSIV EVOLUȚIILE RECENTE.

Ce se întâmplă în țară? Nimic. Ba din contră, reacțiile sunt fix pe dos. Ce decizie a CCR? Avem ordonanța. Cu ea mergem mai departe. Ce Avocat al Poporului? E al nostru și e bine. Ce referendum? Îl facem de vreo 3,4, 5, 1000 de zile. Trebuie să-l omorâm politic, nu contează că ne ducem dracului toți. De ce? Pentru că...PUTEM!

Mă rog, e libertate de opinie și de acțiune în țara asta. Dar ce te faci când însuși ministrul Justiției se apucă să sesizeze inspecția judiciară a CSM ca să analizeze DACĂ JUDECĂTORII CARE L-AU CONDAMNAT PE ADRIAN NĂSTASE au comis VREO ABATERE DISCIPLINARĂ. Adică, Bruxelles-ul ne cere să lăsăm Justiția în pace, independentă și noi îi dăm în cap. Pentru ce? Bineînțeles, pentru Adrian Năstase.
Eu înțeleg multe. Înțeleg că toată cariera ministrul Corlățean i-o datorează celui de la Rahova, dar în toate trebuie să existe o limită. Limita i-a dat-o Barosso: lăsați Justiția în pace pentru că e ori...ori!


Și nici cu Viviane Reding, comisarul pe Justiție, nu recomand să se pună cineva. Uitați-vă AICI la expresia ei. Spune totul. În general, la oportunitățile de imagine, mai schițezi un zâmbet, o bătaie pe umăr, something. Acum nimic, nimic. Apăsător...Cu Reding nu te joci! Raportul va fi oricum devastator pentru noi CA STAT.

Un mincinos netratabil este și bravul ministrul de Externe, Andrei Marga, cel care atunci când a fost numit, cu ochii spre Kremlin, se mândrea că se trăgea cu Angela Merkel de brăcinari.
Ei bine, a mințit grosolan. Se bănuia asta, dar acum este o evidență. Merkel refuză să se întâlnească cu premierul Ponta, ba chiar CONVOACĂ ambasadorul nostru de la Berlin la Guvernul Federal.
Pentru că nu suntem toți idioți, subliniez că asta nu e o uzanță, este chiar o situație excepțională. Când este convocat, înseamnă că este chemat. Și este chemat când se întâmplă ceva foarte grav. În plus, când totul decurge normal, Guvernul federal nu atrage atenția și nu dă special pentru asta un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al Executivului german.


Rumänischer Botschafter ins Bundeskanzleramt einbestellt

Der Sprecher der Bundesregierung, Steffen Seibert, teilt mit:

Heute ist der Botschafter der Republik Rumänien, Herr Lazar Comanescu, in das Bundeskanzleramt einbestellt worden. Ihm wurde die weiterhin große Besorgnis der Bundesregierung über die innenpolitische Entwicklung in Rumänien mitgeteilt. Aus Sicht der Bundesregierung gefährden die von der Regierung Ponta in den vergangenen Tagen ergriffenen Maßnahmen zur Beschneidung der Kompetenzen des Verfassungsgerichtes und zur Verlagerung der Zuständigkeit für die Veröffentlichung der Gerichtsentscheidungen in ernsthafter Weise das Prinzip der Gewaltenteilung. Botschafter Comanescu gegenüber wurde der Erwartung der Bundesregierung Ausdruck verliehen, dass alle Urteile des Verfassungsgerichtes von der rumänischen Regierung umgehend veröffentlicht und unmittelbar umgesetzt werden. Insbesondere müsse das Referendum über die Suspendierung von Staatspräsident Traian Bašescu am 29. Juli 2012, damit es Gültigkeit beanspruchen könne, von der absoluten Mehrheit der registrierten Wähler entschieden werden, wie es das rumänische Verfassungsgericht am 10. Juli 2012 entschieden hat.



Dacă Marga nu știe să traducă din germană, traduc eu atât cât mă descurc.
"Ambasadorul român a fost CONVOCAT la Cancelarie



Purtătorul de cuvânt pentru Guvernul federal, Steffen Seibert, anunţă:



Astăzi, Ambasadorul Republicii România, domnul Lazăr Comănescu, a fost chemat la Cancelarie. Domnului ambasador i s-a transmis PROFUNDA ÎNGRIJORARE a Guvernului Federal cu privire la evoluţiile politice interne din România. Din punctul de vedere al Guvernului federal, măsurile luate de Guvernul Ponta în ultimele zile de a reduce competenţele Curţii Constituţionale şi de a transfera competențele pentru publicarea hotărârilor judecătoreşti AMENINȚĂ într-un mod SERIOS principiul de separare a puterilor în stat. Ambasadorul Comănescu a înțeles AȘTEPTAREA Guvernului federal ca TOATE hotărârile Curţii Constituţionale SĂ FIE PUBLICATE IMEDIAT și PUSE ÎN APLICARE IMEDIAT. În SPECIAL, cele referitoare la REFERENDUMUL privind SUSPENDAREA președintelui Traian Băsescu din 29 Iulie 2012, astfel încât ca să se pretindă valabilitate să fie decis de o majoritate absolută a alegătorilor înregistraţi, aşa cum Curtea Constituţională română a decis." 



Ce face Guvernul României prin ministrul de Externe și tot aparatul MAE în replică la toate acestea? Ei bine, mint cu nerușinare. Mint de îngheață apele. Mint în cascadă de parcă sunt setați, spălați pe creier. Mint de te întrebi dacă e iresponsabilitate sau vreo boală. Mint de te sperie pentru că vezi că nu se mai opresc.



Purtătorul de cuvânt al MAE spune că ambasadorul Comănescu NU A FOST CONVOCAT, ci a avut o întâlnire convenită ANTERIOR cu consilierul de politică externă al lui Merkel. O întâlnire care face parte din dialogul UZUAL pe teme de interes bilateral și teme europene. Nu a vrut să spună care au fost mai precis temele abordate și nici care este frecvența întâlnirilor uzuale cu consilierul lui Merkel.

De remarcat că întâlnirea nu a avut loc la nivel de omolog, ci la un nivel mai ridicat. Și asta e important.

Ce face Marga? Se urcă pe muntele minciunii: "NOI am cerut Cancelariei Federale să-l primească în urmă cu câteva zile pentru a se da toate informațiile necesare despre evoluțiile din țară. Această întâlnire a fost stabilită cu zile în urmă și acum s-a produs. Acesta este faptul". Marga, pentru Q Magazine. Știu, e halucinant, dar asta a declarat.



Ca atare, ministrul de Externe Andrei Marga spune că Guvernul federal minte oficial printr-un comunicat. Pe mine, ca cetățean, Marga mă face de râs. Mi-e efectiv rușine, jenă că mă conduc asemenea oameni. Fără speranță, eu așa înțeleg. Voi?




joi, iulie 12, 2012

Sistemul '89. Mafia 2012. Vena infracțională și totalitară.

Mafia există și nu cedează nicio secundă. O vedeți aici, în anul de grație 2012, ați văzut-o în 2009, am scris de ea începând din 2007. Nu am obosit, dar efectiv mă încearcă un sentiment de scârbă și deznădejde. Când un premier pică pe interceptări, s-a terminat. E tutto finito! Nu știu câtă lume realizează asta. Asistăm la o premieră după 1989.

Așa ceva nu este acceptat. NICĂIERI. Chiar dacă discuția s-a purtat în februarie. Să discuți tu cu această mafie, să se folosească iar de documente din DGIPI, să se facă aranjamente pentru capul Procurorului General și Procurorului Șef al DNA, este cel puțin incredibil. Sunt aceiași oameni în spate, cu aceeași mentalitate, gândire și mod de acțiune. Să șantajăm, să-l vând "într-un minut", să am toată țara asta la mână. Mereu, mereu și mereu vor același lucru: să-l aibă pe NUMĂRUL 1.

Pe NUMĂRUL 1 l-au suspendat. Nu-l au cu nimic, nu-l pot controla, nu e șantajabil. Ba chiar s-a luptat cu ei cât a putut. Și asta i-a scos din minți de-a dreptul. 

Sunt proști, sunt lacomi, sunt disperați după putere și sunt exasperați să stăpânească România. Dacă vă aduceți aminte,  în 2009 s-a întâmplat la fel. Când erau foarte siguri, au pierdut totul. Cu prețul prăbușirii unui Guvern, cu prețul demisiei a trei miniștri de Interne și a Moșului Crăciun de la DGIPI. Pe băncuță, în parc. Vă mai amintiți? Așa găsea alt om din rețea, Marian Vanghelie, documente compromițătoare despre oameni politici în campanie electorală.

Ca să fie extrem de clar: George Bălan înseamnă Cătălin Voicu și Mitică Iliescu. În plus, Bălan a fost șeful lui Victor Ponta când era procuror iar Marcel Sâmpetru tot din filmul ăsta e. Pe filiera Botoș- Mitică Iliescu.
Comisarul idiot Vlad Mihai, șef SIPI Ilfov, este reprezentantul fugar al cangrenei din DGIPI, un serviciu profund nereformat pe documentele secrete căruia are efectiv o obsesie să pună mâna același cuplu: Cătălin Voicu- Mitică Iliescu.

Trebuie să înțelegeți și altceva: ei nu vor faimă, ei vor întotdeauna documente beton. Ei așa "lucrează". Ei vor arhive, hârtii, imagini. Tone... dacă se poate. Ceva palpabil și de pus în sertar. Șantajabil pe vecie. Ei vor să compromită pe oricine, oricât de puternic ar fi acela. Ei așa gândesc. În ultimii 22 de ani, n-a fost structură în România pe care să n-o penetreze. De la SIPA, la Justiție, la Curtea Supremă, CSM, Poliție,  până la DGIPI sau chiar inspectorate școlare.
Să nu uitați că Voicu a fost aghiotantul primului Procuror General al României de după 1989, Gheorghe Robu. Iar în zilele Revoluției s-au strâns hârtii importante. De atunci, asta au făcut toată viața: "C-am fost la Gheorge Robu. Și nu mă poate păcăli nimeni. Tu știi cât mi-a funcționat mie atunci? Din motive pe care ți le-am expus, câte o hârtie din trecutul fiecăruia. I-am ținut pe loc și i-am făcut fideli. (...) Și toate acestea erau la generalul Iliescu. Că eu eram în departamentul de lucru. Un om ți-e loial dacă are un motiv. L-ai ajutat, ai făcut, da? Dar în momentul când mai ai un motiv suplimentar, foița, două motive sunt mai puternice ca un motiv, colegule! E complicat acum să mă apuc să-ți fac teorii" - Cătălin Voicu, opere 2009.

Și nu s-au oprit nicio clipă. Până în 2004, totul a mers ca uns. Nimeni nu-i deranja. De 8 ani le stă în gât un singur om pe care l-au suspendat de două ori. N-a contat nicio clipă că omul ăsta este însuși Președintele României. Ales de milioane de oameni.

Alt lucru ce merită punctat și despre care văd acum o dezvoltare periculoasă este următorul: În 2009, dacă vă amintiți, Voicu nu voia să fie forever ministru de Interne. Gândea așa înainte de alegeri: eu fac, eu dreg, eu unesc DIICOT-ul cu DNA, fac dosare, vreau să-l bag la pușcărie pe ăla, pe ăla și ăla, am hârtii despre toți..."Pe unii îi cunosc și în alte poziții, mai cunosc și cu peruca-n cap, pe alții îi cunosc și cu fetițe ce fac..".
Dar când a pierdut la vot în PSD și n-a ajuns ministru de Interne, Voicu n-a disperat chiar foarte tare. Era extrem de sigur pe victoria lui Geoană și era convins că, după prezidențiale, tot el va ajunge Interne. Pentru că așa îi făgăduise prezidențiabilul. Trebuia să stea măcar o lună. De ce măcar o lună? Chiar el își expunea pe larg, în interceptări, filozofia infracțională. Păi să arăt că cine de fapt sunt eu, altfel nu mai am credibilitate în Sistem. După 20 de ani de muncă, e musai să confirm prin funcție că eu sunt ACELA. După ce confirmarea era făcută și credibilizarea încheiată, pleca. Și își punea el pe cineva în fotoliul de la Interne, nu asta era problema.
Așadar, atunci, după două decenii aveau nevoie de recredibilizare. Acum, cred că e mai mult. Planurile pe care și le făceau toți cei de azi din interceptări tranzitau premieri, alegeri, moțiuni, suspendări și președinți interimari. Planul cred că era mai mare:

George Bălan: "Este complicat de spus ce se va întâmpla. Eu spun că cine va fi pus acum mai mult de un an jumate- doi, n-o să-l putem presa."
Vlad Mihai: "Asta până când va fi ales noul președinte"
George Bălan: "Eu știu ce să zic? Eu i-am spus de atunci: dacă o să cadă moțiunea, îl vezi la tine. Dar dacă o să treacă și e premier, nu știu când îl mai vedem"
Vlad Mihai: "Acum aș putea să văd, în opinia mea..."
George Bălan: "Iar dacă el vrea să discutăm, nu cred eu că mai are timp el să umble, să mai stea la mese cu noi.."
Vlad Mihai: "În opinia mea, ar trebui să vă comportați normal, pentru că oricum lumea știe că îl cunoașteți și nu aveți ce să...Adică m-ați înțeles. Mai dă-i în p...mă'sii!"
George Bălan: "Așa este. Dar eu am vorbit cu el acum ceva timp, vreo trei săptămâni, mi-a spus: George, vreau neapărat să vorbim, te sun eu"
Vlad Mihai: "Când confirmi"
George Bălan: "Ce să-i mai...Ce să-l mai sun?! Da."
Vlad Mihai: "Oricum, și toate/poate lucrurile se vor așeza. Probabil s-a îngrozit lumea. Probabil că la DNA se va rezolva luna viitoare"
George Bălan: "Și de aceea de multe ori spun că acest litigiu...Restul, sigur, poate să o verificăm. Crede-mă că nu ne-ar minți. Deci eu așa spun, așa este corect."
Marcel Sâmpetru: "Și eu vreau să spun următorul lucru: dacă nu-i problemă și tu ești singur, nu te suci. Ca să vin și eu imediat. Până la urmă contează cine-i numărul 1 sau numărul 2."
George Bălan: "Așa se întâmplă, dar haideți să..."
Marcel Sâmpetru: "Ascultă-mă, să nu refuzi! Eu știu ce spun. Un refuz din partea ta poate să întoarcă radical situația"
George Bălan: "Și asta-i adevărat!"
Marcel Sâmpetru: "Deci când ai pus mâna pe ceva, nu-i mai da drumul"
George Bălan: "Să ne consultăm împreună"
Marcel Sâmpetru: "Ne consultăm, dar ți-am spus și eu. Ți-am spus și eu punctul meu de vedere, dorința mea. E și acesta bun, să-l duc spre avizare, pentru că se poate suci. Când spui tu nu, s-ar putea să nu mai fiu eu și să vină altcineva. Să nu mai fii nici tu"
George Bălan: "Și asta-i adevărat"
Marcel Sâmpetru: "Înțelegi?"
George Bălan: "Aici important este să spui NU! Dar să știi că vii tu.."
Marcel Sâmpetru: "Aia e problema"
George Bălan: "N-am rezolvat nimic dacă tot el vine. Și nu vin nici eu, nici tu"
Marcel Sâmpetru: "Aia e problema."
George Bălan: "N-am rezolvat nimic dacă el tot vine. Și nu vin nici eu, nici tu.."
Marcel Sâmpetru: "Eu ce spun! Tu spui NU, eu sunt cu Marcel și s-ar putea să nu mai vină Marcel și vine altcineva și atunci ai pierdut și tu, am pierdut și eu"
George Bălan: "Și asta-i adevărat"
Marcel Sâmpetru: "Dacă e, tu zici DA!"

George Bălan: "Și mă întorc și completez ce spune Marcel: nu sunteți dezinteresați cu privire la numirea șefului DNA pentru că, din perspectiva numirii ca președinte a lui Antonescu, la pixul lui sunt de astea... "
Marcel Sâmpetru: "Deci trebuie cineva să se ocupe de zona asta care este foarte importantă. Nu trebuie lăsat. Eu acum știi la ce mă aștept? Dar n-aș vrea să...dar mă aștept! Să-i dea lui Victor DNA-ul, înțelegi? Și în cine să dea? În ăștia care suntem..."
Marcel Sâmpetru: "Ce-i asta, eu nu înțeleg. Acela e delegat. Ba acesta e cel mai important front."
George Bălan: "Știți cum e acum puterea? Înăuntru are furnicile. E un mușuroi de furnici înăuntru. Acesta este DNA care este la mâna premierului, șeful DGIPI"
Marian Petrache: "E cel mai important...Adică să pui mâna pe putere și pe informație..."
Marcel Sâmpetru: "Exact..."
Marian Petrache: "Păi asta înseamnă, nu? Păi ai de fapt curentul care înseamnă informația și puterea care înseamnă DNA-ul și Parchetul, care înseamnă motorul, da?"
Marceml Sâmpetru: "Corect"
Marian Petrache: "Trebuie să pui mâna pe curent și pe urmă pe motor, nu?"
Marcel Sâmpetru: "Da."

George Bălan: "Victor, crezi că aș putea trece pe la tine astăzi- mâine, când ai tu o fereastră?"
Victor Ponta: "Sigur. Eu sunt la biroul până la ora trei. Dacă vrei să-mi faci o vizită, îți dau o cafea cu placere, da?"

Mă credeți sau nu, cam așa arată România. Captivă mafiei, șantajului și crimei organizate. Tributară unor mentalități infracționale, dependentă de "gruparea '89". Acești oameni- Mitică Iliescu, Cătălin Voicu, Ionel Marin, Francisc Radici și alți câțiva erau pe 21 decembrie '89 pe tancuri. Regimentul 2 Mecanizat, Comitetul Politic Superior al Armatei. Ei au coordonat prima acțiune de reprimare a Revoluției, ei au spart în cel mai sângeros mod cu putință baricada de la Intercontinental. Ei au făcut ca atunci, în acea noapte, să fie cei mai mulți morți prin împușcare. Zeci de suflete cu leucoplast - "mort 21 sau 22 decembrie 1989", sute de răniți și de arestați.
Nu mint deloc. Ei chiar erau acolo. Toți cei patru nominalizați. Nimeni n-a recunoscut nimic, niciodată.

Mai bine de 22 de ani au trecut. Și ce dacă?- vor spune probabil. Trebuie să înțelegeți că ei sunt un Sistem, o venă totalitară, în democrație- o mafie. Ei au un singur scop: să aibă în palma lor toți "Dumnezeii României". 

Când vor reuși asta, ne vor avea și pe noi. Pe toți. Vor avea țara asta la picioare.





miercuri, iulie 11, 2012

Năucitor

Oamenii lui Mitică Iliescu, ridicați de DNA. Ei și-au negociat funcțiile de procuror șef al DNA și procuror general al României. Rețeta e veche, deja clasică și implică DGIPI.

Halucinant.





Curat neconstituțional!

Astăzi avem așa:


O decizie a CCR definitivă și obligatorie pentru toți viețuitorii acestei țări care spune că referendumul e validat doar dacă vin la vot 9.150.298 de români.


Guvernul, Parlamentul, Monitorul Oficial, toate instituțiile acestei țări refuză să o pună în aplicare.


În cel mult 10 zile de la primirea deciziei CCR, președintele interimar, Crin Antonescu e obligat să semneze legea referendumului. Controlul de constituționalitate a fost deja făcut. Vezi art.77, alin.3, din Constituție. Dacă nu o va face, va încălca Constituția. Și probabil, prin nesfârșite tergiversări, probabil că nu o va face. Așadar, Constituția va fi încălcată din nou.


Ce am mai aflat astăzi: că un plagiat poate fi "înscenat".


Mai e ceva de zis? Doar că, la 22 de ani după Revoluție, România a intrat oficial în crunta zodie a lui "curat neconstituțional".


P.S. BBC-ul "băsist" scrie asta. Iar AFP și The Economist sunt tot "băsiști".



marți, iulie 10, 2012

România semi-cum: semi-parlamentară sau semi-prezidențială ?

Lovitura reală pe care a dat-o Curtea în această seară- declararea ca inadmisibil a conflictului dintre Președinte și Parlament-  nu dă răspunsul la întrebarea de mai sus. Și cred că, pe termen lung, aceasta este cea mai periculoasă problemă.

Esența stă în următoarele două întrebări:
1. Președintele României, oricum s-ar numi el, are nevoie de o majoritate în Parlament?
2. Când Parlamentul României nu respectă votul poporului cine îl sancționează?

Până acum, chiar nimeni n-a răspuns. Nici bravii judecători ai CCR.
S-o luăm etapizat ca să înțelegem problema.

1. Președintele României este ales prin votul direct al poporului. Președintele României poate fi suspendat ori de câte ori vor majoritățile infracționale ale Parlamentului chiar dacă n-a săvârșit vreo "faptă gravă". Poate fi suspendat pentru că vorbește, pentru că respiră, pentru că s-a certat cu X sau cu Y, pentru că n-a ajuns devreme acasă sau pentru că...se trezește târziu. Țac-pac, Parlamentul îl suspendă. Pentru că așa vrea el. Pentru că așa găștile au negociat.
Ca atare, Președintelui României îi trebuie o majoritate parlamentară însă așa ceva nu scrie în Constituție, pentru că e validat numai prin vot direct și răspunde doar în fața celor care l-au ales.
Dar uite că se întâmplă. S-ar putea să avem suspendări în funcție de anotimpuri sau în funcție de ce culoare se poartă, nu? Domnilor din CCR, juriști, constituționaliști chiar vreți asta? Eu nu vreau. Nu se poate continua așa.

2. Dacă Președintele României suspendat este validat de votul popular, așa cum a fost în 2007, ce se întâmplă mai departe? Răspunde Parlamentul în vreun fel? Până acum am văzut că nu. Există vreun principiu al reciprocității, vreo responsabilizare specială a Parlamentului pentru un asemenea vot de maximă importanță? Pentru că vorbim de voința a milioane de oameni. Ei bine, nu. Domnii parlamentari pleacă acasă sau chiulesc în continuare fără niciun fel de remușcări. Este normal? Bineînțeles că nu.
Nu te poate sancționa indirect un vot popular, nu poate să-ți spună ca ai greșit fundamental și tu să zaci în continuare în Legislativ pentru că ai suspendat iresponsabil un președinte. N-ai greșit un pic, ci esențial. Și pentru o asemenea greșeală eu cred că trebuie să răspundă cu scaunele toți.

3. Să luăm referendumul din 2009. Atunci voința populară s-a exprimat ferm: poporul vrea 300 de parlamentari și Legislativ unicameral. Nimeni n-a pus în practică până acum acest vot și au trecut trei ani. Nu le pasă dar, culmea, pe mine chiar mă interesează. Eu am votat să-i reduc, să fie mai eficienți, să nu-i mai plătesc atât, să nu-i mai văd pe mulți. Oricum stau acolo fix degeaba. Se duc în Parlament doar pentru afacerile lor.
Problema care se pune e că ei nu vor în ruptul capului să plece, nu vor să fie pe viitor mai puțini. Pe scurt, nu vor să respecte votul a 9.320.240 de oameni. Deși pe ei, în 2008, i-au ales doar 7.238.871. Așadar, cine decide în țara asta: eu sau ei, găștile penale și transpartinice? În Constituție scrie că eu, dar în realitate văd că ei...

Sunt multe lucruri care merită analizate și după deciziile CCR de astăzi. Constituțional, România e un stat semi-prezidențial sau semi-parlamentar? România e semi -cum? Nimeni nu știe. Nimeni nu vrea să se pronunțe. În plus, CCR a devenit a patra putere a statului. Toți au tras de Constituție până au făcut-o praf. Și așa s-au descoperit prăpăstii majore, nereglementate și profund interpretabile. CCR împarte dreptatea între puterile constituționale dar criteriile de desemnare a judecătorilor sunt politice iar, de 22 de ani, algoritmul ne îngroapă. Traseismul ne ucide. Pun efectiv în pericol siguranța democrației unui stat. Aici s-a ajuns.

În această țară, poate se gândește totuși cineva să modifice rapid Constituția. Și dacă o schimbă, să n-o facă doar după chipul și asemănarea lor. Știu, iar sunt naivă. Asta n-o să se întâmple niciodată. Dar barem să știm și noi cine decide în România: Voicu sau poporul? Hrebenciuc, Dragnea și Voiculescu sau eu, cetățeanul?

Ei sunt aleșii neamului. În numele cărui neam decid ei?

P.S. Iar dacă domnul Hrebenciuc lucrează part-time și la STS (de știe cine s-a "milogit" la cine), propun să-i spună lui Voicu și Mitică s-o suspende oficial și pe Angela Merkel din funcție. Domnule Hrebenciuc, "ce, suntem colonie germană?" Nu se poate așa ceva, nu? E intolerabil, recunosc.
Merkel consideră "inacceptabil" încălcarea statului de drept în România, Departamentul de Stat american, Comisia Europeană și restul marilor cancelarii occidentale au exprimat și ele reale îngrijorări. La noi, chiar nu e niciuna. Ba mai mult, mai avem puțin și îi înjurăm în mod oficial.
Așadar, îi propun domnului Hrebenciuc alte două teme pentru blitzkrieg: ieșirea oficială a României din UE și scoaterea peste graniță a scutului anti-rachetă. E simplu, rețeta se știe: ordonanță de urgență și Monitorul Oficial.

Obama, who the f... is Obama? Un "milog".