luni, februarie 25, 2013

Alesul Monei Pivniceru pentru șefia Parchetului General, în interceptările din dosarul "Gazeta"


Mai sus, în costum, flancat de doi ofițeri de la Combaterea Crimei Organizate, este celebrul Ioan Oțel. Fost șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj, arestat, demisionar, transformat în mod halucinant în  ziarist - director de investigații la Gazeta, implicat în nenumărate dosare. Unele cu tentă sexuală - dosarul "Moonlight", altele cu tentă și acuzații grave de șantaj- celebrul dosar Gazeta.

De ce e interesant astăzi domnul Oțel? Simplu. Pentru că este prieten cu Florin Maghiar. Florin Maghiar, un domn care a făcut dreptul la FĂRĂ FRECVENȚĂ, REPETENT în drept penal, fără niciun dosar remarcabil, culmea, procuror general al Parchetului Curții de Apel Cluj, este alesul doamnei Pivniceru pentru șefia Parchetului General. Înainte să se transfere la DNA Cluj, domnul Maghiar a fost și procuror șef al DIICOT Cluj, cercetat disciplinar de CSM pentru că a spus public de mai multe ori că îl va distruge pe fostul său coleg de la DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, pentru că el- Maghiar- a apărut în interceptările din dosarul Gazeta. În dosarul Gazeta, Maghiar în calitate de procuror avea relații strânse chiar cu principalul suspect. Iar Liviu Man, inculpat în același dosar, spunea că Maghiar scotea pentru infractori informații chiar din dosarele DIICOT Cluj.

Iată ce scria presa locală și nu numai cea locală, despre relațiile Maghiar- Oțel.

"Gardianul" continua astazi seria dezvaluirilor legate de modul in care cei din lotul "Gazeta" incearca sa se razbune pe anchetatorul lor. O alta convorbire telefonica arata prietenia dintre ziaristul Ioan Otel din trustul Gazeta si procurorul Florin Maghiar. Mai mult, dupa retinerea capilor trustului, mai multi ziaristi au dat declaratii referitoare la aceste legaturi. Mai jos avem o transcriere a declaratiei lui Adrian Avarvarei, invinuit si el in acelasi dosar, din care rezulta acelasi lucru. 

Florin Maghiar: Da, Nelu.
Otel Ioan: Toata stima. Salut. No, ce zici astazi te pot vedea?
Florin Maghiar: Da, uite, hai sa stabilim de acum o ora. Ii 12, pe la ora 1 poti trece pe la mine?
Otel Ioan: Pai atuncea te sun eu... Hai ca incerc sa trec eu pe la tine atuncea.
Florin Maghiar: Da pe la ora 1 poti sa treci?
Otel Ioan: Daca nu trec, te sun eu in 10 minute, bine?
Florin Maghiar.: Bine, bine, bine.
Otel Ioan: Auzi, cu neamtul cum ramane? Nu mai mergi incolo?
Florin Maghiar: Paia am fost sambata.
Otel Ioan: Si o iesit bine?
Florin Maghiar: Da, am fost cu... erau niste prieteni care aveau invitati din Germania.
Otel Ioan: Eu fug dupa -masa pana acolo la munte.
Florin Maghiar: Da, dar...
Otel Ioan: Si te luam cu mine intr-o plimbare.
Florin Maghiar: Nu pot sub nici o forma ca am iara... Ti-am spus is ocupat de nu imi vad urechile. Atuncea suna-ma daca vii intre unu si doua, bine?
Otel Ioan: Bine. Te pup, draga.
Florin Maghiar: Salut!"

Dupa intalnirea de la gradina de vara de la casa Onix, ocazie cu care Man Liviu ne-a cerut sa aflam cine se afla in spatele actiunii indreptate impotriva trustului Gazeta, asa cum am mai mentionat in declaratia anterioara, Liviu Man mi-a spus ca, in urma verificarilor efectuate de catre Otel Ioan la Tribunalul Cluj, acesta a aflat de la un prieten procuror care este cumnatul lui Buda Daniel, pe nume Magyar, care are acces la DIICOT, ca exista dosarul in lucru cu nr. 159D/P/ (fara sa stiu exact anul), fara sa apara vreun nume ale vreunei persoane cercetate. Am considerat ca procurorul Magyar, prietenul lui Otel Ioan, ii furnizeaza informatii corecte deoarece stiam de la Liviu Man ca acesta este in relatii apropiate cu Otel Ioan si in relatii conflictuale cu colegii sai de la DIICOT, Curtea de Apel.

Mai jos, aveți vizita doamnei Pivniceru de la începutul lunii, la Cluj, la bilanțul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. A fost întâmpinată de Florin Maghiar :)




P.S. Cum domnul Maghiar își ia dosarele sensibile după el- citiți aici


Niciun comentariu: