marți, mai 05, 2015

România/Turcia. Ponta/Erdogan. Mașini/Pinguini.

2013. Același tip de reacție la proteste:

România. Prietenii premierului Victor Ponta au amenințat jurnaliști că vor fi călcați de mașini dacă vor difuza imagini cu protestele de la București împotriva exploatării de la Roșia Montană.

Turcia. Prietenii premierului de atunci, Recep Tayyip Erdogan, ajuns acum președinte, au difuzat în timpul protestelor din Piața Taksim documentare despre pinguini.

În doar trei luni, 80 de jurnaliști din Turcia au fost acuzați pe bandă rulantă de defăimarea președintelui Erdogan.

Răspunsul lui Erdogan, într-un discurs public: "Am spus-o mereu. O parte din media n-a fost niciodată de partea noastră. A guverna un stat nu e același lucru cu a face un ziar. Aparent, titlurile pe care ei le dau și articolele pe care le scriu se numește jurnalism. Dacă așa faceți jurnalism, duceți-vă dracului!"

Răspunsul unui ziarist concediat din cauza lui Erdogan: "Niciun dictator nu va avea succes în reducerea la tăcere a media și a jurnaliștilor în Turcia".

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mari diferente intre cei doi. Erdogan desi periculos prin extremismul religios si apucaturile de dictator, macar a fost premier eficient, a dus Turcia de pe locul 200 in primele 20 economii din lume. Ponta nu a fost si nu este eficient. Doar gura e de el. Parerea mea...