miercuri, iunie 17, 2015

DOSARUL BOMBĂ AL DNA PLOIEȘTI. "Când se va afla adevărul, surprizele vor fi mari"

COMAN MIHAIL-MARIAN, astăzi la DNA Ploiești - Eu am mai spus și data trecută, dar se pare că cineva nu vrea să dea ceea ce spun. Deci ceea ce s-a întâmplat până acum, mie îmi întărește convingerea că adevărul se află. Deci din punct de vedere al acțiunii procurorilor, după părerea mea este ireproșabilă și oamenii vor să afle adevărul. Și în momentul în care se va afla adevărul, surprizele vor fi mari”.

COMAN MIHAIL-MARIAN - administrator/asociat la S.C. INDSERV S.R.L. Ploiești și S.C. INDSERV PROIECT S.R.L. Ploiești și angajat al S.C. Hidro Prahova S.A. în calitate de consilier al directorului general din data de 24.05.2012, cercetat alături de:
inculpatul DRĂGAN ILIE FLORIN - director în cadrul S.C. GROSSMANN ENGINEERING GROUP S.R.L.
-  HERȚANU IULIAN CRISTIAN - administrator de drept și începând cu data de 25.04.2014 administrator de fapt al S.C. GROSSMANN ENGINEERING GROUP S.R.L., respectiv angajat al S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov
CIORBĂ VLADIMIR RĂZVAN - administrator/asociat la S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov, S.C. CVR ACTIVITES GROUP S.R.L. București și S.C. GEFAM PROD S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov  pentru căau constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect „Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic”- contract semnat la data de 13.01.2012 între Asocierea S.C. GROSSMANN ENGINEERING GROUP S.R.L. - S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L. şi S.C. HIDRO PRAHOVA S.A. Ploieşti ( C.L.6 ) și finanţat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, respectiv pentru însuşirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanţare europeană, şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către statprin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.”

Sursa:Observatorulph.ro


SEBASTIAN GHIȚĂ, ieri, la DNA Ploiești, înainte de prelungirea controlului judiciar în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, în care este urmărit penal pentru sprijinire de grup infracțional organizatMi se par foarte ciudate lucrurile așa cum se întâmplă ele și după ce voi ieși de la domnul procuror, intenționez să vă dau declarații mai ample despre ceea ce se întâmplă. Haideți să vorbesc întâi cu domnul procuror și vă promit că imediat ce ies veți avea ce auzi. Ok?”. La ieșirea de la DNA Ploiești, Sebastian Ghiță nu a mai făcut declarații.

Sursa: Observatorulph.ro


CIORBĂ VLADIMIR RĂZVAN, astăzi la DNA Ploiești - administrator/asociat la S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov, S.C. CVR ACTIVITES GROUP S.R.L. București și S.C. GEFAM PROD S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov

Sursa:Observatorulph.ro


HERȚANU IULIAN CRISTIAN, astăzi la DNA Ploiești - administrator de drept și începând cu data de 25.04.2014 administrator de fapt al S.C. GROSSMANN ENGINEERING GROUP S.R.L., respectiv angajat al S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L. Dobroești, jud. Ilfov



MIRCEA și Vlad COSMA, ieri, la DNA Ploiești, după ce s-a prelungit controlul judiciar în dosarul cumnatului lui Victor Ponta: "S-a prelungit controlul judiciar? Normal, normal. da, normal. Nicicum ( n.m. nu mă afectează). Scriu cărți. Acum scriu despre sfatul țării. La 1 Iunie 2016 îmi pierd mandatul. Habar n-am, habar n-am (n.m. de interceptări), nu știu. La mine niciodată ( n.m. nu au fost influențe politice)".



Membrii grupului au primit sprijin atât pentru câștigarea lucrării având ca obiect „Extindere Rețele de Canalizare în Orașul Comarnic, jud. Prahova” cât şi pentru prelungirea nelegală succesivă a termenelor de execuţie, în principal din partea deputaţilor Ghiţă Sebastian Aurelian şi Cosma Vlad Alexandru, a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Cosma Mircea ( referitor la aceste persoane sprijinul s-a materializat în principal prin exercitarea de intervenții și presiuni asupra directorului general al S.C. Hidro Prahova S.A, uzându-se de ascendentul conferit de funcțiile deținute de cele trei persoane arătate ) , a directorului de producţie al S.C. Hidro Prahova S.A., Roman Iuliu Virgiliu ( prin intervenții, obținere de informații, semnare de acte nelegale în exercitarea atribuțiilor de serviciu) dar şi a altor persoane care, prin calităţile deţinute, au fost în măsură să ofere informaţii grupului infracţional sau să semneze diferite documente cunoscând nelegalitatea acestora ( Ionescu Cecilia - în calitate de Manager Unitatea de Implementare a Proiectului - președinte cu drept de vot al Comisiei de evaluare a ofertelor; Ionescu Ionuț Cristian - în calitate de Manager Unitatea de Implementare a Proiectului; Ghioc Ciprian - Director general la AUTORITATEA DE MANAGEMENT POS MEDIU din cadrul Ministerului Mediului ,finul deputatului Ghiţă Sebastian , Darius Meşca - fost consilier în cadrul Consiliului de Administraţie al SC HIDROPRAHOVA SA şi consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova - Mircea Cosma, de asemenea finul deputatului Ghiţă Sebastian ș.a. ).
În ceea ce-l privește pe Ionescu Ionuț Cristian, s-a reținut că, în primăvara anului 2013, în calitate de manager al Unității de Implementare a Proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova” în cadrul S.C. HIDRO PRAHOVA S.A., a pretins suma de 1.000.000 EURO, solicitând şi plata cu celeritate a unui avans de 200.000 Euro din suma totală pretinsă, reprezentanţilor Asocierii S.C. CAST S.R.L. Băneşti - BUTEC S.A.L. (societate libaneză cu sediul în Beirut), asociere câştigătoare a unui contract de lucrări cu finanţare europeană având ca obiect „Reabilitare şi extindere SEAU în oraşele Sinaia, Breaza - STAP în oraşele Comarnic şi Sinaia, judeţul Prahova” (C.L.1), în valoare de 62.141.862,62 lei, scos la licitaţie de S.C. HIDRO PRAHOVA S.A. şi semnat la data de 07.01.2013, pentru a-i sprijini pe parcursul derulării contractului, prin prisma atribuţiilor de serviciu pe care le avea în calitatea deţinută, atribuţii care presupuneau, în esenţă, coordonarea şi controlul derulării procedurilor de achiziţie şi a efectuării lucrărilor după atribuirea contractelor,  respectiv conducerea activităţii din punctul de vedere al managementului de contracte, managementului financiar şi al implementării tehnice pentru toate componentele proiectului.
Ulterior, în cursul lunii aprilie 2014, în calitate de șef al Unității de Implementare a Proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova” în cadrul S.C. HIDRO PRAHOVA S.A., Ionescu Ionuț Cristian i-a pretins lui Bejan Pavel, administratorul S.C. ARCADE CONSTRUCT PH S.R.L., remiterea unei sume de bani cuprinsă între 3% și 7% din valoarea contractului de lucrări CL 8 - încheiat de SC HIDRO PRAHOVA SA (cca 1.000.000 euro) în schimbul ajutorului la obţinerea contractului şi pentru a beneficia în continuarea de sprijinul lui, acordat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe parcursul derulării lucrărilor, iar în luna mai 2013, Alexe Răzvan i-a remis lui Ionescu Ionuț Cristian suma de 20.000 lei prin intermediul lui Roman Iuliu Virgiliu pentru ca acesta, în calitatea deținută, să favorizeze S.C. Construcciones Lujan S.A. în cadrul procedurii de achiziție publică, organizată de S.C. Hidro Prahova S.A. pentru atribuirea Contractului de Lucrări C.L. 3 având ca obiect „Reabilitarea și extinderea SEAU Vălenii de Munte, Mizil și Urlați, județul Prahova” (contract încheiat la data de 30.05.2013).

Un comentariu:

ariadna spunea...

Am sa plagiez, dar eu recunosc. "Aici sunt banii dumneavoastra"